Octombrie, o lună de o importanță subită pentru agricultura românească

Parlamentul urmează să adopte o lege prin care țara noastră va fi mult mai bine reprezentată peste hotare.
romania-1460575_1280
Achim Irimescu poate nu este cel mai simpatic ministru care a condus agricultura de la noi din țară, însă este printre puținii care a conștientizat că România trebuie să se adreseze piețelor externe pentru a avea profituri cât mai importante. În acest sens a fost inițiat un proiect de lege prin care statul român să desemneze 12 atașați agricoli care să se ocupe de promovarea produselor românești la export.
„Am rugat parlamentarii ca atunci când adoptă legea să modifice articolul prin care Ministerul Justiției ne-a impus că atașații agricoli să fie doar funcționari publici. A fost amendat deja la Senat acest articol și ar putea ca marți să între în Comisia de agricultură din Camera Deputaților și pe la începutul lui octombrie să se adopte Legea și să dăm drumul la concurs. Mi-e teamă că dacă nu se întâmplă până când voi mai fi în funcție, aceste posturi nu se vor mai ocupa prin examen, ci pe pile”, a declarat Achim Irimescu.
Înființarea celor 12 posturi de atașat agricol a avut la bază o idee a lui Dacian Ciolos de pe vremea când era ministru al Agriculturii, preciza atunci Achim Irimescu. Potrivit acestuia, cei 12 atașați agricoli vor fi selectați, prin concurs, din cei 11.500 de angajați ai Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În acel moment erau deja stabilite 8 tări în care vor fi trimiși atașați agricoli, respectiv în Germania, Spania, Turcia, Israel, Federația Rusă, China, Statele Unite și Egipt.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole