15 mai 2021 - 12:00

Obiectivele tinta pentru 2021-2027: Zootehnia si fermele de familie

Zootehnia și consolidarea fermelor de familie sunt principalele obiective ale actualei conduceri a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru perioada 2021-2027, când noua Politică Agricolă Comună va intra în vigoare, a precizat secretarul de stat Emil Dumitru pentru AGRO TV.

”Noi avem o problemă de fond. În perioada următoare, vreau să discut la nivelul Guvernului modul acesta în care este tratată zootehnia, să facem o analiza cu privire la ce trebuie ca să înființăm o exploatație de tip A, să vedem de câte autorizări ai nevoie, de câte ori te duci la Mediu, de câte ori te duci la tot felul de alte instituții. Dacă nu vom rezolva această problemă și nu vom avea o procedură simplificată, va fi foarte greu să câștigăm cât mai mulți crescători de animale”, a subliniat Emil Dumitru în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

De altfel, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în repetate rânduri despre importanța atingerii acestor obiective. Într-o intervenție de luna trecută, acesta a pus accentul pe rolul economic și social al fermelor de familie şi a vorbit despre problemele cu care se confruntă acestea.

„Fermele de familie se confruntă cu problema pieței de desfacere, o problemă care poate fi rezolvată doar prin asociere. Este important să încurajăm tinerii, căutând acele soluţii pentru a le oferi acces la teren”, a declarat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

În cadrul aceluiași eveniment a vorbit și secretarul de stat Emil Dumitru, care a menționat că „obiectivul nostru este de a consolida clasa de mijloc – ferma de familie și de a susține dezvoltarea mediului rural. Ferma de familie este esența agriculturii din România.”