Wagyu este unul dintre cele mai cunoscute genuri de vită din lume, însă foarte puțin regăsită în România. Fiind de origine japoneză, vita Wagyu este cunoscută pentru carnea sa foarte marmorată, care îi conferă o savoare aparte, acesta fiind și motivul pentru care aceste animale ajung la prețuri exorbitante față de cele din rasele mai răspândite pe teritoriul țării noastre. O vacă din această rasă poate ajunge și la 10.000 de euro!
Unul dintre pionierii creșterii de vite Wagyu în România este Raimond Rusu, fermier din județul Timiș, invitatul realizatorului Ovidiu Ghinea în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Portret de fermier”. Potrivit lui, efectivele de Wagyu din țara noastră nu depășesc 300-400 de capete în momentul de față, însă sectorul se dezvoltă încet, dar sigur, și se pun bazele unui Registru Genealogic în acest sens.
Cum a aflat fermierul de această rasă, care poate ajunge și la prețuri de 10.000 de euro/exemplar, dar și cum a reușit să o aducă în ferma sa, aflați urmărind ediția completă a emisiunii ”Portret de fermier”, pe canalul de youtube AGRO TV: