Oficial MADR: O treime din fermierii români lucrează mai puțin de 2 hectare de teren

Aproape o treime din fermierii români înscriși pe listele APIA lucrează suprafețe de teren de până la două hectare, arată datele oficiale de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Datele au fost făcute publice de către secretarul de stat Marius Micu, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea. Potrivit oficialului MADR, mai bine de 32% dintre fermieri au în proprietate două sau mai puține hectare de teren pentru care primesc subvenții APIA, în timp ce mai bine de două treimi dintre fermierii români lucrează sub 10 hectare de teren.

”Suprafața eligibilă la plată este de 9,69 milioane hectare, iar numărul de beneficiari este aproximativ de 781.000 beneficiari. (…) Beneficiari care lucrează până în 5 hectare sunt în număr de 565.673; aceștia exploatează aproximativ 1,3 milioane hectare. În ceea ce privește beneficiarii care exploatează până la 10 hectare inclusiv, aceștia sunt într-un număr de 676.673 beneficiari, care exploatează 2,102 milioane hectare. Mi se pare esențial să vă prezint și câți fermieri lucrează până la 2 hectare: 252.000 beneficiari, care exploatează 371.000 hectare”, a precizat secretarul de stat Marius Micu în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta treime nu lucreaza ci primesc 400 ron pe ha in plus fata de suventia de la APIA
    de la fermierii care lucreaza terenul si nu vor sa faca contracte de arenda.Solutia pt .marimea suprafetei minima pe ferma sa fie de la minim 3ha pe fermier si acestii fermierii cu suprafete mai mici de 3ha.vor veni de urgenta la fermierii care le lucreaza pamintul sa faca contract de arenda iar bugetul de stat are de cistigat pentru ca fermierul factureaza toate inputuriile pe care le foloseste pe aceste suprafete cu care nu este inregistrat la APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole