7 decembrie 2021 - 02:46

O nouă subvenție directă pe familiile de albine – Anunțul Minstrului Agriculturii

Apicultorii români ar putea beneficia, odată cu intrarea în vigoare a noii Politici Agricole Comune în 2023, de o nouă subvenție directă pe familiile de albine. Aceasta a fost cerută de Ungaria, împreună cu mai multe țări europene, printre care și România.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-o conferință de presă susținută la sediul MADR, noua subvenție a fost discutată în cadrul celui mai recent consilui AgriFish, care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles.

”O propunere de sprijin pentru condițiile de sănătate ale coloniilor de albine, o inițiativă a Ungariei pe care am semnat-o mai multe țări, care să ne acorde posibilitatea acordării unui sprijin pe numărul de colonii. Singur că noi în ultimii ani am făcut acest lucru dând acest ajutor de minimis, dar crescătorii de albine din România, din Ungaria, din alte state, ar dori să primească și o formă de subvenție europeană, la fel cum se primesc pe alte specii. Este tot o inițiativă lansată la această reuniune”, a precizat Adrian Oros.