Se pregătește o nouă schemă de sprijin pentru fermierii români!

O nouă schemă de sprijin, susținută din bugetul național, ar putea fi pusă în curând la dispoziția fermierilor români. Este vorba despre o măsură de sprijin ce vizează finanțarea unor operațiuni de ambalare, sortare și etichetare pentru sectorul de legume-fructe și cartof, a anunțat, miercuri, deputatul PNL Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

„Azi, în Comisia de Agricultură de la Camera Deputaților, am dezbătut din nou proiectul de lege privind finanțarea unor operațiuni de ambalare, sortare și etichetare pentru sectorul de legume-fructe și cartof. Este a doua săptămână în care încercăm să convingem Ministerul Agriculturii de utilitatea unei măsuri de sprijin din buget național pentru ca legumicultorii noștri și producătorii de fructe și cartofi șă poată să beneficieze de un real sprijin din partea statului pentru a-și putea prezenta marfa pe care o produc în bazinele legumicole și pomicole, către consumatori, într-o formă ambalată”, a declarat Emil Dumitru.

Deputatul liberal susține că prin proiectul legislativ pe care l-a inițiat a urmărit „să trecem de la etapa în care dăm sprijin cuplat pe producție – spre exemplu , tomata sau usturoiul – și să mergem către toate categoriile de legume și fructe produse de către producătorii noștri, ca să putem să avem marfă de calitate sortată, ambalată cât mai multă în supermarketuri”.

Potrivit vicepreședintelui Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților consumatorii caută marfa autohtonă și e nevoie de susținerea acestor sectoare.

„Îmi exprim încrederea că săptămâna viitoare vom acorda vot pentru acest proiect legislativ pe care l-am inițiat împreună cu colegii noștri deputați și senatori liberali (…) și am mare încredere că și producătorii, formele asociative vor avea de câștigat în urma acestei scheme de sprijin care va începe să-și producă efectele”, a mai spus Emil Dumitru.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole