O nouă rasă românească de oi de carne

În România se pregătește o nouă rasă de oi de carne, cu o viteză ridicată de creștere.

Noua rasă de oi de carne este dezvoltată la Stațiunea de Cercetare Popăuți din județul Botoșani, fiind derivată din rasa Karakul de Botoșani, scrie banulbotosanean.ro.

Potrivit directorului Stațiunii, Ionică Nechifor, la proiectul de cercetare se lucrează deja de câțiva ani, ca urmare a unor solicitări venite din partea pieței private, unde este o cerere mare la exportul de carne de miel. Până când noua rasă de oi de carne de la Botoșani va putea fi livrată în piață, la Stațiunea de Cercetare Popăuți vor fi omologate alte două noi linii de oi Karakul de Botoșani.

„În 2026 vom omologa liniile alb și roz, iar până în 2027-2028 vrem să avem primele rezultate pe ceea ce înseamnă linia de carne a rasei Karakul de Botoșani. Cerința de carne este foarte mare și noi lucrăm să acoperim această cerere. Vom avea o rasă cu o viteză de creștere ridicată față de ce are Karakul. Ne folosim de Karakul ca rasă de bază, fiindcă în zona noastră s-a aclimatizat cel mai bine”, a declarat Ionică Nechifor.

Pentru carnea de oaie de la crescătorii din județul Botoșani există cereri mari din zona Qatar, Kuweit, Arabia Saudită, Iordania, Israel, Turcia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole