O noua provocare pentru legumicultorii romani

Agromaster isi propune sa cunoasca si mai bine cultivatoriide  legume, lansand un concurs ce are ca premiu un sac de 25 de kg de Agromaster 16-10-16!

O noua provocare pentru legumicultorii romani Realitatea Rurala

Despre beneficiile Agromaster ati auzit cu totii, îl folosiți deja pe cea mai mare parte a suprafețelor protejate sau nu, cultivate cu legume. Agromaster vă ajută să fertilizați gratuit o suprafață importantă din exploatația legumicolă. Pentru asta trebuie sa participati la concursul lansat pe pagina de Facebook „Specialist in fertilizare”!

Ce trebuie să faci pentru a intra în posesia premiului pus în joc de ICL România? Ei bine, te provocăm să expui poze cu exploatația ta legumicolă. Nu contează că sunt din mediul protejat sau neprotejat. Cele mai frumoase fotografii vor fi premiate. Concursul debutează astăzi și se încheie pe 28 februarie.
Trebuie să știți că sunt exploatații legumicole care s-au dezvoltat enorm de mult doar datorită ajutorului dat de fertilizantul Agromaster. Un exemplu îl avem la câțiva pași de Capitală, ferma lui Dan Loagăr. Acesta lucrează peste 600 de hectare de teren în comuna Iazu, din judetul Ialomita. Pe terenurile adiminstrate de Tehnoplant, o mare suprafață o dețin legumele cultivate în câmp: castraveți, ardei, roșii, vinete. Mulți spun că fermierul în cauză a tras lozul cel mare atunci când a decis să înființeze aceste culturi. Specialiștii au identificat “vinovatul” pentru succesul reputat de cunoscutul fermier: Agromaster!

Pe 6 septembrie 2016 am vizitat ferma lui Dan și Ion Loagăr. O afacere de familie, despre care se spun doar lucruri frumoase. Fabricile din Bulgaria sau de la Topoloveni sunt convinse că aici găsesc cornișorul ideal, folosit pentru conservare: ăla care nu se stafidește și nici nu devine gol pe interior atunci când ajunge în oțet sau saramură!

“Cultivăm castraveți de 5-6 ani de zile și de 2 ani lucrăm cu Agromaster. Rezultatele pe care le-am avut cu ani în urmă nu au fost aceleași. O lună, maxim 40 de zile, recoltam la castraveți – circa 40 de tone / ha. După o lună cultura dispărea, se usca. De când folosim Agromaster, lucrurile s-au schimbat radical. Nu am folosit acest produs în orb. Ne-a fost recomandat de Holland Farming, apoi am făcut experimente în câmp și am descoperit diferențele. Am tras linie și nu aveam cum să nu schimb fertilizantul pentru că vorbim de rentabilitate, de profit. La recomandarea celor de la Holland Farming am decis să renunț definitiv la fertilizanții folosiți anterior”, spune Dan Loagăr.

Văzute prin ochii specialiștilor, lucrurile devin și mai clare pentru cei care vor să scoată profit dintr-o astfel de afacere. “Sunt români care din asta trăiesc, din producția de legume, și pentru a face față pieței concurențiale au trebuit să acceadă la produse de ultimă generație. Cum a reușit Agromaster să devină un produs de elită în producția de legume – ca și îngrășământ de bază? Prin simplul fapt că eliberează substanța activă treptat. În felul acesta nu avem exces de un anumit element în sol, indiferent de câtă precipitație avem, de câtă irigație facem… Substanța activă din granulă se eliberează controlat și asigură constant o furnizare a hranei pentru plantă pe toata perioada de vegetație. Se aplică foarte ușor, o singură dată – la înființarea culturii – nu se mai fac intervenţii faziale. Eventual, se fac nişte corecții foliare sau prin instalația de irigat, cu anumite elemente punctual.  Automat, elimini nişte intervenții faziale în ceea ce presupune fertilizarea, am plantă echilibrată din punct de vedere dezvoltare, am plantă cu potenţial maxim de producţie – prin o dezvoltare armonioasă. În consecinţă, toate aceste caracteristici ale produsului, duc la un profit substanţial comparativ cu o fertilizare clasică. Nu mai vorbesc de productivitate, net sporită…  Sunt o serie întreagă de avantaje ” – explică specialistul Holland Farming Agro, inginerul George Puican.

Alexandru Dumitru, reprezentantul Agromaster, spune că rezultatul obținut în această fermă, cu produsul pe care l-a adus în agricultura românească, este unul normal: “Suntem pe data de 6 septembrie ( nm. 2016), cultura arată cum arată, până la prima brumă se recoltează intens… Lucrul acesta nu ar fi fost posibil să se întâmple în alte condiții. Nu doar cultura de castraveți arată foarte bine aici. Puteți să observați și culturile de ardei, dar și de tomate în câmp. Toate sunt fertilizate cu Agromaster, toate se află în producție chiar dacă suntem aproape de jumătatea lunii septembrie! Agromaster – care este un produs de ICL, înseamnă un singur cuvânt: SIGURANȚĂ! Este certitudinea profitului pe teren lung, pe care acest fertilizant ți-o poate aduce. Înseamnă garanția faptului că planta ta primește ce are nevoie, când are nevoie, indiferent de condițiile de afară. Nu contează cât uzi, ce vreme e afară: întotdeauna planta ta are mâncarea la discreție! Nu ne e frică să demonstrăm calitățile produsului. Nu e doar pe bază de vorbe, ci pe bază de fapte. Încrederea fermierilor, care folosesc de la an la an acest produs, este una foarte bună și sunt noi adepți ai tehnologiei“.

Spusele specialistului sunt întărite chiar de către fermier. “Ne apropiem de două luni, de când recoltăm și această perioadă se va prelungi până la prima brumă. Sigur, încă trei săptămâni o să mai recoltăm! Acest lucru presupune o producție de peste 60 de tone/ha. Dacă ținem cont și de calitatea castraveților recoltați, procentul 6/9 cm, lucrurile devin clar net favorabile tehnologiei pe bază de Agromaster. Totul se datorează produsului Agromaster. Aproape 3 luni asigură hrana pentru castraveți. Vorbim despre castraveți pentru că e cultura pe care ați ales să o analizăm acum, dar Agromasterul își face treaba, la fel de spectaculos, și la celelalte culturi de legume în câmp!” – conchide Dan Loagăr.

 

 

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.