O nouă piață pentru oierii români! Unde pleacă 200.000 de capete de ovine

Oierii din România vor beneficia, la anul, de o nouă piață masivă de desfacere pentru animalele pe care le cresc. Potrivit oficialilor de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în jur de 200.000 de ovine românești vor fi exportate în Maroc, în 2024.

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, s-a întors recent dintr-o vizită de lucru în Maroc, unde s-a dus special pentru a pune la punct aceste relații comerciale. Totodată, se pare că  marocanii sunt interesați și de bovinele românești, iar o delegație de acolo va veni curând în România, pentru a vedea animale din mai multe ferme.

”Am avut o vizită de lucru în Regatul Maroc. Ne-am deplasat la Rabat, capitala comercială a Regatului Maroc, unde am avut întâlniri la cel mai înalt nivel, au fost două zile pline cu evenimente. Lucrul cel mai important pentru țara noastră este în ceea ce privește exportul de ovine. Noi doar înainte de 1989 am avut exporturi în Maroc, iar după 1989, doar anul trecut s-a făcut primul export de 15.000 de capete.

Pentru anul 2024, vor să importe de la noi 200.000 de capete. Este un succes al Ministerului Agriculturii și al Guvernului României pentru această deschidere, este un salt uriaș de la 15.000 de capete la 200.000 de capete. La fel sunt interesați și pentru bovine”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole