O nouă nenorocire planează asupra crescătorilor de bovine: VULTURII NEGRI MĂNÂNCĂ VACI VII!

Pe lângă greutățile pe care le întâmpină zi de zi în cadrul fermelor, crescătorii de bovine se confruntă acum cu o nouă problemă, greu de imaginat, dar și mai greu de gestionat: vulturii negri le atacă vacile și vițeii, mâncându-le de vii! Se întâmplă asta în Indiana, SUA, iar fermierii din zonă sunt disperați, mai ales că vulturii negri sunt o specie protejată, scrie publicația americană USA TODAY.

Vulturii negri supraviețuiesc, la fel ca majoritatea vulturilor, mâncând hoituri de animale. Acest lucru poate servi ca parte integrantă a ecosistemului: consumul de animale bolnave care ar putea duce la epidemii ce se pot răspândi la alte animale. Dar, spre deosebire de vulturii de curcan din Indiana, vulturii negri atacă și animalele vii: vițeii, purceii, mieii și alte animale mici, fiind țintele lor preferate.

Uneori, până la o duzină de vulturi negri circulă deasupra câmpurilor lui John Hardin, un crescător de vaci din regiunea Scott, din sudul statului Indiana, pregătiți pentru a ataca o vită muribundă, slabă sau vulnerabilă.

„Vulturul negru, acum este o pasăre foarte, foarte agresivă. Practic așteaptă să moară vacile și vițeii sau încearcă să-i omoare”, a spus Hardin.

vulturii negri
Vulturii negri planează pe acoperișul unui hambar lângă ferma lui John Hardin din regiunea Scott, Indiana. Hardin a pierdut cel puțin două vaci din cauza vulturilor negri, care sunt foarte agresivi și atacă animalele vii

În fiecare zi, când fermierul iese pe ușă, îi vede. Adesea sunt așezați pe creasta acoperișului hambarului vecinului sau pe un stâlp de gard din apropiere, urmărind, așteptând.

  Fermierul a spus că a pierdut cel puțin două animale în ultimii ani din cauza vulturilor negri.
  „Când te ocupi cu creșterea animalelor, unul dintre cele mai rele lucruri care ți se pot întâmpla este ca un animal să moară, în special în ucis de vulturi”, a spus Hardin. „Odată ce îl apucă, îi sfârtecă botul vițelului, fața și buricul. Deci, vițelul nu mai poate trăi mult după aceea”, povestește fermierul.
  Tot mai mulți fermieri se confruntă cu ceea ce ei descriu ca fiind o domnie a terorii provocată de vulturii negri. Cu toate acestea, păsările sunt protejate conform unei legi internaționale care reglementează vânătoarea păsărilor migratoare. Acest fapt a lăsat crescătorilor de animale din întreaga țară un set limitat de instrumente pentru abordarea acestor prădători, dar fără prea mare succes.

Indiana Farm Bureau încearcă acum să le ofere o altă opțiune. La începutul lunii august, organizația de asigurări a lansat un nou program în cadrul căruia crescătorii de animale pot solicita un permis pentru uciderea și eliminarea legală a unui număr stabilit de vulturi negri de pe proprietatea lor.

„Când a apărut numarul mare de apeluri de la acei crescători, am încercat să ne dăm seama cum îi putem ajuta”, a declarat Greg Slipher, specialist în creșterea animalelor din Indiana Farm Bureau.

Slipher a auzit pentru prima dată despre vulturii negri acum aproximativ cinci ani, când a primit un telefon de la colegii săi din Kentucky, care îl avertizau: vin! „Se pare că peste noapte, vulturii negri au început să apară peste tot în peisajul din sudul statului Indiana”, a spus el.

Vulturii ucid zeci de animale

Vulturii negri au continuat să se extindă în nord în ultimele decenii, de-a lungul râului Ohio, de pe teritoriul lor original din statele sudice. În anii 1990, existau atât de puțini vulturi negri în Indiana, încât grupurile dedicate protejării păsărilor migratoare nici măcar nu aveau o estimare clară. Acum, un studiu recent, bazat pe calculele din SUA Fish and Wildlife Service, estimează existența a 17.000 de vulturi negri în stat.

Pe măsură ce numărul lor a crescut, la fel și daunele provocate de vulturi, și apelurile de asistență pe care le-au generat. Serviciul de inspecție a sănătății animalelor și plantelor USDA a primit 8.639 apeluri de asistență tehnică la nivel național în 2020.

Un studiu multianual asupra vulturilor negri, condus de Universitatea Purdue, este în prezent în desfășurare. Unul dintre obiectivele sale este de a înțelege mai bine câți fermieri au fost afectați, câte animale s-au pierdut și costurile financiare rezultate.

Un sondaj efectuat doar la aproximativ 20 de crescători de animale a constatat că au pierdut 25 de animale din cauza vulturilor negri în ultimii trei ani, incluzând atât vaci adulte, cât și viței. O singură vacă poate valora mai mult de 1.000 de dolari, iar pentru micii crescători, pierderea unei singure vaci poate fi o perturbare majoră a funcționării lor.

Program de protejare a animalelor, de vulturi

Potrivit outdoorlife.com, programul pilot de reducere a efectivelor vulturului negru a început în Kentucky și Tennessee și include Arkansas, Mississippi, Missouri, Oklahoma și Texas. Programul permite fermierilor care au probleme cu vulturii să obțină un permis de extragere.

Statele Unite au tratate asupra păsărilor migratoare cu Canada și Mexic, precum și cu Japonia și Rusia. Aceste legi au fost puse în aplicare pentru a proteja păsările migratoare, care deseori trec granițele internaționale, de vânătoarea excesivă. Vulturii negri sunt protejați în temeiul unuia dintre aceste tratate: Legea păsărilor migratoare din 1918.

Conform acestei legi, este ilegal să mutilezi sau să ucizi fără permis vulturi negri, amenda fiind de 15.000 de dolari. Un permis de extragere costă 100 de dolari în Indiana. Fermierii pot solicita unul prin intermediul Serviciului SUA pentru Fish and Wildlife, dar au considerat că procesul de obținere a permisului este greoi și costul este un factor de descurajare.

Indiana Farm Bureau preia acum acea parte a procesului pentru fermieri. Organizația a solicitat o autorizație de la FWS, pe care a primit-o în iunie. Cu această aprobare, biroul agricol plătește costul permisului și poate acorda sub-permisiuni membrilor săi, gratuit, pentru a elimina vulturii negri.

Nu există o limită a numărului de permise pe care organizația le poate acorda, dar este autorizată să extragă doar 500 de vulturi în acest an. În funcție de nevoile fiecărui crescător de vaci, biroul fermei va stabili numărul de vulturi pe care îi poate elimina, dar nu mai mult de cinci.

„Vulturii sunt aici pentru a rămâne și va trebui să găsim modalități prin care să putem trăi împreună. Dacă asta înseamnă că unele păsări trebuie îndepărtate letal, sperăm că vom reduce la minimum numărul de păsări pe care trebuie să le tratăm în acest fel și numărul de vite pierdute”, spun reprezentanții Indiana Farm Bureau.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole