18 ianuarie 2022 - 12:54

O noua metoda de identificare a comportamentului de hranire a animalelor

Cercetătorii din Brazilia lucrează la metode care includ termografia folosind tehnologia în infraroșu pentru a identifica comportamentul de hrănire a porcilor.

Acest lucru a fost dezvăluit într-o prezentare în cadrul târgului comercial recent AveSui / EuroTier South America, în perioada 23-25 iulie. Rony Antonio Ferreira, profesor asociat la Universitatea Federală din Lavras, MG, Brazilia, a vorbit despre un proiect, PPGZoo, la care universitatea lucrează de 3 ani de zile. Prof Ferreira este specialist în bio-climatologie și a petrecut o mare parte din munca sa la porci, păsări de curte și, de asemenea, bovine.

Măsurarea temperaturii cu ajutorul camerei cu infraroșu

Practic, este vorba despre intrarea în grajdurile animalelor (nu numai la porci, ci și la păsările de curte), pentru a măsura temperaturile acestora utilizând o cameră cu infraroșu folosind un dispozitiv disponibil în comerț. Astfel, „vă dați seama dacă este timpul pentru o sesiune de hrănire. În esență, temperatura corpului animalelor este  mai scăzută atunci când trebuie să se hrănească, decât atunci când tocmai s-au hrănit. Astfel, puteți gestiona alimentarea cu ajutorul camerei cu infraroșu”, a declarat prof. Ferreira într-un interviu pentru Pig Progress.

Cu toate acestea, calibrarea senzorului necesită multă reglare, a recunoscut prof. Ferreira, iar universitatea lucrează la acest aspect. Echipa formată din 2 profesori și mai mulți studenți absolvenți, speră să aibă inițial o primă lucrare despre această tehnologie aplicată păsărilor de curte, publicată într-un jurnal științific în partea a doua a anului 2019, urmând ca într-o etapă ulterioară să publice și o lucrare despre porci.

Tehnologia face parte dintr-un proiect amplu de identificare a comportamentului de hrănire a animalelor iar principalul interes, a indicat prof. Ferreira, este de a spori bunăstarea animalelor.