29 septembrie 2021 - 05:23

O noua lege DEVASTATOARE pentru fermieri, VOTATA in Parlament! ”Sa va fie rusine!”

O nouă lege care le-ar putea îngreuna viața fermierilor români a fost votată în Camera Deputaților! Potrivit G4media, parlamentarii au votat un proiect de lege care elimină, practic, din piață toți comercianții de motorină care luau combustibilul de la producători și îl duceau cu cisternele la fermieri sau alți consumatori finali, fără să mai utilizeze depozitele speciale.

Proiectul de lege fusese respins inițial de Senat, însă a trecut acum de votul din Camera Deputaților. Acesta modifică Codul Fiscal și impune o obligație pentru intermediarii de carburanți: să aibă depozite speciale. Dacă legea va intra în vigoare, agricultura va fi puternic lovită de efectele acesteia, deoarece mulți fermieri cumpără motorină pentru lucrări de la acești angrosiști.

Atât reprezentanți ai Guvernului, cât și Consiliul Concurenței și jucători de pe piața carburanților au respins proiectul de lege, susținând că acesta este nejustificat și va distorsiona piața comerțului engros de motorină.

La aflarea faptului că legea a fost votată în Parlament, fermierii români au reacționat vehement pe rețelele de socializare. Fermierul Ștefan Gheorghiță a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această lege pentru fermierii români. 

”FERMIERII TREBUIE SĂ SE APERE ÎN FAȚA UNEI NOI MÂRȘĂVII POLITICE!!!! FERMIERI, IAR SUNTEM LUAȚI DE PROȘTI? CÂT VOM MAI ÎNGHIȚII MIZERIILE UNOR PARLAMENTARI NESIMȚIȚI? CÂT TREBUIE SĂ MAI PLĂTIM CA ALȚII SĂ SE ÎMBOGĂȚEASCĂ? IAR CEI CARE NE REPREZINTĂ CÂND VOR LUPTA CU CEI CARE TREBUIE?”, a scris fermierul pe pagina sa de facebook.

Deranjat, pe bună dreptate, de atitudinea parlamentarilor care au votat această lege, Ștefan Gheorghiță le-a adresat și lor mai multe întrebări: ”Care este scopul acestui tranzit și pe banii cui? Oare se favorizează o anumită firmă? Cu ce sau cine v-a convins în a da această lege inutilă și care dovedește doar incompetență și mizerie din partea clasei politice care a votat sau s-a abținut la adoptarea acestei legi?”