O livadă din Giurgiu, pusă în pericol de un proiectil!

Un proiectil neexplodat, calibrul o sută de milimetri, a pus luni în alertă autoritățile din județul Giurgiu.

Proiectilul a fost găsit de un bărbat din localitatea giurgiuveană Frasinu, în timp ce efectua lucrări agricole într-o livadă, informează ISU Giurgiu.

„În timp ce lucra într-o livadă, un cetăţean din localitatea Frasinu a găsit un obiect ce părea a fi element de muniţie. Acesta era parţial îngropat în pământ. Bărbatul şi-a dat seama că poate fi un obiect periculos şi a cerut sprijinul autorităţilor. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu care au constatat că este vorba despre un proiectil perforant de calibrul o sută de milimetri”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

Proiectilul a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate al ISU Giurgiu.

De la începutul anului, în judeţul Giurgiu au mai fost găsite, în localităţile Mihai Bravu, Băneasa şi Comana, două proiectile explozive, ambele cu calibru de 76 de milimetri, un cartuş de infanterie de calibrul 7,62 milimetri şi un focos fuzant de proiectil.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole