15 iunie 2021 - 06:04

O GAINA DE LA SALONUL AGRICOL PARISIAN ESTE CEL MAI NOU OCUPANT AL MENAJERIEI LUI MACRON

După ce a mângâiat-o pe bot pe “Haute”, vaca-vedetă a salonului, a admirat o capră gri şi nenumărate specialităţi regionale în cadrul primei sale vizite la salon în calitate de şef al statului, Macron s-a trezit cu o găină roşie în braţe, pe care a primit-o zâmbind.

Găina i-a fost oferită în faţa camerelor de luat vederi de către directorul general al fermei Loué, în  Sarthe (vest), Yves de la Fouchardière, care şi-a făcut reclamă instant în timpul acestui exerciţiu obligatoriu pentru toţi preşedinţii francezi în exerciţiu.

video

”O iau, dar trebuie să găsim un sistem s-o protejăm de câine”, i-a spus Emmanuel Macron, amuzat, referindu-se la Nemo, labradorul prezidenţial, adoptat la sfârşitul lui august dintr-un refugiu al Société protectrice des animaux (SPA).

Soţia sa Brigitte Macron a vorbit recent, citată de Le Figaro, despre dorinţa de a construi o grădină de legume la Elysée, ca cea a lui Michelle Obama la Casa Albă.

Atunci, de ce să nu fie şi o găină în grădină?

”Este foarte la modă în oraş”, subliniază Johann Coenne, comisarul general al Salonului Agriculturii de la Paris, intervievat de AFP. ”Dar va fi nevoie şi de un cocoş, pentru echilibru”, a sugerat el.

Preşedintele a mărturisit că, până acum, ”Ministerul de Interne” a ”furnizat” ouăle Elysée. ”Ei au găini”.

”Vom face un coteţ de găini la Elysée!”, a spus şeful statului.