20 octombrie 2021 - 01:14

O FIRMA ROMANEASCA DIN SECTORUL AGRICOL TINE PIEPT CONCURENTEI MULTINATIONALE

Rodbun Grup, companie cu capital 100% românesc a contractat o facilitate de credit în valoare de 262 de milioane de lei de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank Romania și Banca Transilvania.

  • Considerată una dintre cele mai importante companii de agri-business din România, Rodbun Grup, fondată de antreprenorii Daniel Muntean și Iancu Alexandru, deține 70 de fitofarmacii, exploatează 10.000 de hectare de teren agricol în 10 ferme,  având o capacitate de depozitare în silozuri și magazine de 100.000 de tone

“Misiunea companiei noastre este să aducem prosperitate fermierului român. În același timp, susținem dezvoltarea agriculturii românești. De aceea, parteneriatul cu cele cinci bănci înseamnă, pentru noi, mai mult decât o simplă formulă de creditare. Este o investiție în viitorul agriculturii românești, o șansă pentru compania Rodbun de a se dezvolta pentru a fi mai competitivă pe o piață caracterizată de o concurență dură cu fermierii europeni și companiile multinaționale”, a declarat Daniel Muntean, directorul general al Rodbun Grup.

Creditul sindicalizat, în valoare de 262 de milioane de lei, a fost structurat în două facilități: o facilitate de credit revolving care va fi utilizată de Rodbun Grup pentru pentru acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru ale fermierilor, precum și o facilitate de credit pe termen lung, care va fi utilizată pentru refinanțarea creditelor de investiții existente și pentru achiziția și modernizarea unei baze de procesare și stocare de cereale. Noua bază a companiei Rodbun se află în apropierea portului Brăila, una dintre cele mai dezvoltate zone agricole din România. Investiția se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de agent de documentație, agent de facilitate și de garanții.

 Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), în asociere cu  firma internațională de avocatură Allen & Overy, a acordat asistență juridică Rodbun Grup.

Professional Capital Finance a acordat consultanta financiara specializata Rodbun Grup in structurarea si implementarea tranzactiei.