15 mai 2021 - 20:24

O ferma infloritoare la doar 30 de ani! Cheia spre succes – digitalizarea

ASDA, Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii atrage zi de zi tot mai mulți membri, ceea ce înseamnă că este deja o importantă portavoce pentru fermierii români, fie că vorbim de cei mici ori de cei mari. Un exemplu de succes în acest sens este Alexander Degianski, fermier, dar și manager de firmă, care la doar 30 de ani conduce o afacere înfloritoare ce însumează 5000 de hectare de teren agricol, dar și 5000 de hectare de pădure. Succesul său stă în asigurarea securității oamenilor, dar și în convingerea că digitalizarea agriculturii este nu o chestiune de viitor, ci una actuală, fără de care nu se poate atinge performanța.

Pornind de la acest lucru, Alexander nu a ezitat să investească în acest domeniu și a decis să  angajeze un specialist IT care a conceput un program adaptat special nevoilor fermei, pe care Alexander Degianski, împreună cu partenerii săi belgieni, îl folosesc. Și asta nu este totul. Tânărul fermier a pus mare accent și pe tehnologia de ultimă generație  care are rolul să vină în sprijinul angajaților și nu să îi înlocuiască. Fermierul spune însă că experiența l-a învățat că eforturile au meritat din plin și s-au reflectat în performanță și productivitate.

”Acesta însă poate fi un orizont îndepărtat pentru micul fermier, însa cei care au dorit să vadă pe viu ce presupune, au fost mereu bine primiți și cu drag le-am împărtășit experiența noastră, așa cum o vom face și de acum înainte”, a precizat ăn exclusivitate pentru AGRO TV Alexander Degianski. Tot el vine însă și cu o propunere: asocierea ar putea fi soluția care să îi ajute pe mici fermieri în aceste demersuri, însă din păcate,  această idee nu este întotdeauna îmbrățișată cu convingere.

Autor: Elena Picu