27 mai 2022 - 18:20

O ferma de succes din Grecia importa la greu taurasi din Romania

Recenta criză financiară din Grecia a afectat prețurile produselor alimentare, iar consumatorii preferă să cumpere carne ieftină, ceea ce a devenit una dintre provocările majore pentru fermierii greci. Carnea de vită este o sursă de proteine ​​extrem de dorită în Grecia, fapt care determină crearea unei cereri ridicate.

O serie de unități mari de îngrășare a vitelor de carne, din toată țara, furnizează carnea atât clienților privați, cât și angrosiștilor. Cu toate acestea, potrivit crescătorilor greci de vită de carne, criza financiară recentă a afectat prețurile produselor alimentare, iar consumatorii preferă să cumpere carne mai ieftină, potențial din import, decât carne de vită de calitate, autohtonă. În timp ce această luptă continuă să fie una dintre provocările majore cu care se confruntă în prezent fermierii greci, o mare crescătorie de vite progresează destul de bine.

Ferma Vootrofiki Ritsona este condusă în prezent de o tânără fermieră, Ioanna Kylertzi, aceasta preluând ferma de la tatăl ei Apostolis, care, împreună cu cei doi frați ai săi au înființat ferma, la doar 70 km de Atena. Ferma îngrașă aproximativ 1.000 de viței, precum și 14.000 de miei pe an.

„Am o diplomă de licență de la Universitatea Agricolă din Atena, ca specialist în animale. Vootrofiki Ritsona este afacerea noastră de familie și este situată în Ritsona, un teritoriu montan la 20 km de Chalkida și la 70 km de Atena, capitala Greciei”, a menționat Kylertzi.

Kylertzi importă toate bovinele de carne din România și preferă să cumpere tăurași din rasa albastră belgiană, deoarece aceștia cresc mai repede. În plus, cu scopul de a abatoriza animalele în doar 300 de zile, carcasa de vită ajunge la 350 kg, ceea ce este perfect pentru clienții ei. „Afacerile noastre se concentrează pe finisarea vitelor și a mieilor. Îngrașăm aproximativ 1.000 de viței și 14.000 de miei pe an.

„Importăm animale în vârstă de 2 luni din România, care cântăresc în medie 100 kg. „După 2 luni de la sosirea la ferma noastră, dieta lor se schimbă într-o rație mixtă de culturi și paie. Sistemul pe care îl folosim este intensiv, astfel încât animalele sunt ținute în interior și sunt alimentate în loturi de 10 ”, a spus Kylertzi. Temperaturile din Grecia variază de la zero la 15 ° C în perioada de iarnă până la primăvară și de 22 până la 40 ° C în timpul verii.

Kylertzi a adăugat: „Datorită temperaturilor ridicate din lunile de vară, folosim un sistem de ventilație pentru a evita stresul termic în rândul vitelor și orice reacții adverse.” Furaje produse local În prezent, Kylertzi folosește cereale și culturi produse local, iar familia discută despre posibilitatea de a achiziționa un alimentator pentru dieta Keenan pentru a adăuga eficiență și a reduce pierderile în rutinele lor de amestecare.

„Dieta pentru hrana animalelor constă dintr-un amestec de culturi concentrate, precum porumb, orz, soia și furaj grosier, care este în mare parte paie de grâu și însilozitate de porumb, toate ad-lib. Toate aceste ingrediente pentru hrana animalelor sunt cultivate, recoltate și colectate din culturile din apropierea teritoriului nostru. Consumul alimentar variază și depinde de greutatea lor vie. Preferăm vițeii albastru belgieni de sex masculin, deoarece creșterea în greutate vie zilnică este mai mare de 1,6 kg pe cap, iar randamentul din carcasă este în mod normal peste 60%. În această fermă, perioada de îngrășare este de aproximativ 10 luni, iar în 300 de zile, greutatea vie a animalelor este mai mare de 550 kg. Aceasta este greutatea ideală pentru noi și este greutatea pe care o scoatem din fermă”, a concluzionat Kylertzi

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.