O fermă de animale a fost arsă la comanda mafiei

Răzbunare cu sânge rece în județul Vaslui. Zeci de vaci au murit în urma unui incendiu provocat de o mână criminală.
vaslui
Tot ce a mai rău în țara asta pare că se întâmplă în județul Vaslui. Campioni la șomaj, campioni la băutură, campioni la asistați social, campioni la violuri, campioni la orice, vasluienii nu puțeau rămâne în urmă nici în ceea ce privește răzbunările în stil mafiot. Iar acest lucru trebuia făcut, absolute firesc, în stil vasluian.
Potrivit ziarului Vremea Nouă, care apare la Vaslui, anul acesta, în localitatea Murgeni au avut loc opt incendii ce au fost provocate e o mână criminală. Patru dintre acestea au avut loc la familia Tăbăcaru, cea care la sfârșitul săptămânii trecute a rămas fără agoniseala de o viață.
“Au fost omorâte 53 de vaci, 22 având viței de un an, iar 31 fiind gestante, cinci porci și peste 20 de găini. Practic, familia Tăbăcaru, care are cinci copii, dintre care trei sub doi ani și jumătate, a rămas fără obiectul muncii. Pompierii veniți la fața locului au fost martorii unui carnagiu cum nu au mai văzut vreodată. Răgetele animalelor în flăcări au înduioșat pe toți cei care participau la stingerea incendiului. Polițiștii din Murgeni s-au mobilizat și au început să strângă probele necesare, având deja un cerc de suspecţi”, scrie Vremea Nouă.
În urma intervenției pompierilor, au fost salvați șapte viței, doi cai de rasă și 300 de păsări. “Am cinci copii, dintre care doi gemeni de 2 ani și jumătate și o fetiță de un an și jumătate. Acum, ce mă fac? Am rămas fără nimic, cine ne mai salvează pe noi? Ne-a anunțat omul care avea grijă de animale. Ne-a sunat să venim că arde tot. Noi nu avem nici curent aici, el a auzit câinii lătrând și apoi a izbucnit focul. Când am ajuns noi, ardea tot! N-am putut să facem nimic, am sunat la 112, au venit pompierii, drumul era greu. Ce să zic, bănuim noi că cineva care ne-a vrut răul a făcut asta. Eu n-am primit amenințări în ultimul timp, dar ce să zic? Nu este singurul incendiu, am mai avut încă trei, în decurs de doi ani. Unul aici, la furaje, și două mașini în oraș. Nu știu ce să mai fac, unde să plec, cum să scap”, a spus, plângând, Virginica Tăbăcaru.
Potrivit comisarului Iulian Bârzu, pe care localnicii îl cunosc drept Zorro, incendiul a fost provocat de o persoană care în ultima vreme l-a amenințat pe Marian Tăbăcaru, proprietarul fermei. “Ancheta este dificilă, dar vom face totul ca să+l demascăm pe făptuitor. Avem câteva indicii, dar trebuie să probăm bine suspiciunile noastre”, a spus Zorro de Vaslui.
Localnicii din Murgeni au reacționat pe rețelele de socializare și arată cu degetul către un fost angajat al Poliției de Frontieră. “Carbi!!! Băi, frate, ăștia de la poliție sforăie! Carbi, polițist de frontieră, își bate joc de munca oamenilor… familii care trăiesc din creșterea animalelor și agricultură sunt distruse de faptele diabolice ale bolnavului ăstuia. Nenorocitului ăsta de Tăbăcaru tot el i-a mai dat foc de două ori, lui Cazacu tot el i-a dat foc și tot asa… e bolnav, el face asta pentru distracția lui… dacă cei de la poliție l-ar supraveghea, într-o lună maxim, l-ar prinde…”, scrie un anume Vlad.
Sătenii nu vor ca astfel de fapte să nu treacă nepedepsite. “Am mai spus, Evul Mediu de Vaslui e puțin spus în zona noastră, numită și prostimea pământului !! O să auziți în curând că, cei sau cel care a dat foc bietelor animale și au ars de vii cu viței în burtă, au 4 clase primare sau, mai grav, au fost niște bețivi vai mamă lor !! Cu toate acestea, vrem pedepse maxime și dacă se poate să fie plimbați prin toată localitatea Murgeni pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-i scuipe sau să arunce cu pietre în ei !! Așteptăm ca aceste bestii să fie cât mai rapid prinse, altfel ne-am dus dracu’ cu poliție cu tot !!”, scrie un localnic.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole