O contabilă la primărie lua credite în numele sătenilor și își plătea ratele cu bani de la buget

O contabilă angajată la primărie a găsit modalitatea de a-și rotunji veniturile într-un mod scandalos și, bineînțeles, ilicit, luând credite pe numele altor persoane și plătind ratele cu bani de la buget.

Astfel, profitând de faptul că avea acces la datele personale ale locuitorilor, contabila primăriei din comuna Dragomirești, județul Neamț, a contractat pe numele unora dintre săteni mai multe credite ce au însumat 350.000 de lei. Mai mult, femeia în vârstă de 38 de ani, din Piatra Neamț, plătea ratele lunare din banii instituţiei publice unde lucra.

Faptele au avut loc pe parcursul a mai mulți ani, între 2018 şi 2020, fără ca nimeni din cadrul Primăriei Dragomireşti să sesizeze ceva. Totul a ieşit recent la iveală, când contabila a fost pusă sub acuzare. 

Astfel, pe 5 august 2021, mai mulți poliţişti şi procurori au efectuat patru percheziţii la sediile a două instituţii publice, dar şi la locuinţele altor persoane. Ancheta a stabilit că, profitând de funcţia de contabil, acuzata ar fi ridicat în numele a opt persoane suma de 350.000 de lei, de la o instituţie financiară nebancară, reprezentând cuantumul unor contracte de împrumut, despre care titularii nu au avut cunoştinţă şi ale căror semnături au fost falsificate. Pentru plata ratelor la respectivele credite, aceasta a efectuat plăţi lunare din bugetul instituţiei publice, au transmis autoritățile implicate în anchetă, citate de adevărul.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole