21 ianuarie 2022 - 04:34

O comună de nici 4000 de locuitori are trei echipe de fotbal înscrise oficial în acest sezon!

Fotbalul este un sport adorat peste tot în lume, dar parcă nicăieri nu e mai iubit decât o fac oamenii dintr-o comunitate rurală din România.

Conform datelor oficiale, comuna Ip, din județul Sălaj, are 3.912 locuitori, dar cu toate acestea iese în evidență cu o performanță de apreciat. În sezonul 2021/2022, Ip are două echipe înscrise în Liga 4 și una în Liga 5, scrie Sportul Sălăjean.

Astfel, AS Ip şi AS Cosniciu, care evoluează în Liga 4 Sălaj, dar și de AS Zăuan, care s-a înscris în Liga 5 Sălaj, sunt finanțate, toate, cu bani de de la primăria din Ip. Cele trei echipe primesc pentru acest sezon câte 15.000 de lei de la autoritățile locale.

Ciudat este că AS Ip şi AS Cosniciu evoluează în aceeași serie, deși, nu au finanțatori diferiți și nici campionatul nu e structurat în două serii, astfel încât cele două echipe să fie repartizate, în prima fază cel puțin, separat.

Trecând peste acest mic amănunt, interesant mai este că, în ciuda faptului că e vorba despre o comună mică, fiecare formație are baza proprie, care se află în condiții destul de bune, ținând cont de faptul că activează în ligile de jos ale României. Chiar recent, Baza Sportivă Zăuan a fost modernizată, pentru că în ultimii ani nu a fost utilizată de nimeni.

Chiar dacă poate apărea un conflict de interes între cele două echipe din Ip aflate în aceeași divizie și aceeași serie, primarul comunei, Markus Laszlo, e mândru de ce a realizat. Cu atât mai mult acum, când Ip are reprezentantă și în Liga 5.

“Nu pot decât să mă bucur că în comuna noastră vor activa trei echipe de fotbal. Suntem alături de toate echipele şi le susţinem. Aici fotbalul este iubit şi nu s-a pus problema fondului de jucători. Sportul înseamnă mişcare dar şi socializare, pentru că duminică de duminică oamenii vor avea ocazia să se întâlnească la terenurile de fotbal. Pentru noi duminicile vor fi mai frumoase cu atât fotbal în comună.

Am încercat să le sugerez să se vaccineze toţi jucătorii, fiindcă tot acolo vom ajunge. Noi nu putem suporta astfel de cheltuieli. Dacă au jucătorii bani pentru aşa ceva este problema lor”, a declarat primarul Markus Laszlo, pentru Sportul Sălăjean.

AS Ip şi AS Cosniciu au și început campionatul Ligii a 4-a Sălaj, jucând una împotriva celeilalte chiar în prima etapă, când cei de la Cosniciu s-au impus cu scorul de 2-1.

Și AS Zăuan a debutat cu victorie în Seria Vest din Liga 5 Sălaj, trecând cu 4-1 de Voinţa Horoatu Crasnei, pe teren propriu.

Foto: Sportul Sălăjean