O capră a detonat o bombă și a făcut 40 de victime!

Cel puțin de 40 de victime a făcut o capră după ce, cu „mișcările sale haotice”, a declanșat un dispozitiv exploziv pe care soldații ruși îl amplasau în jurul unui spital din Zaporizhzhia, scrie publicația britanică The Telegraph.

„Capra de la Kiev”, cum a fost supranumită de internauți, a scăpat de la o fermă din satul Kinski Rozdory și a declanșat un fir de tracțiune de la o capcană pe care trupele rusești o înființau în jurul unui spital local.

Potrivit șefului Direcției de Informații a Ucrainei, soldații ruși au prins grenade la marginea unui spital din Zaporizhzhia și au plasat capcana ca „apărare circulară”. Însă, la scurt timp după ce a fost întinsă capcana, capra s-a rătăcit spre zonă, creând o reacție în lanț care a rănit zeci de militari.

„Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți (ruși) au suferit răni de diferite grade de severitate”, a scris Defense Intelligence.

Deocamdată, soarta caprei este necunoscută, însă se crede că cel puțin 40 de soldați ruși au fost răniți.

Animalul a fost supranumită pe rețelele sociale „Capra de la Kiev” – o referire la legenda unui pilot eroic mitic, cunoscut sub numele de „Fantoma de la Kiev”, creditat pentru că a doborât numeroase avioane rusești în timpul invaziei capitalei de către Kremlin.

De când a capturat Herson și Mariupol, Kremlinul și-a intensificat atacurile în Zaporizhzhia.

Cel puțin 60% din regiunea Zaporizhzhia a căzut în mâinile forțelor ruse, care au atacat necruțător zona de când au invadat pe 24 februarie. Controlul deplin al regiunii ar permite armatei ruse să avanseze în alte zone central, mai scrie The Telegraph.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole