O aplicatie pentru FERMIERI ofera asistenta medical veterinara

O aplicatie pentru fermieri a fost dezvoltată de un programator român, care deţine şi o fermă de animale în Constanța! Acesta investește 100.000 de euro într-un startup de tehnologie în domeniul veterinar, o aplicaţie mobilă care conectează crescătorii de animale din mediul rural cu medici veterinari din proximitate, scrie startupcafe.ro.

Aplicaţia VetFast își propune să oferă asistență medical veterinară în mediul rural, conectând crescătorii de animale cu medicii veterinari. Astfel, crescătorii de animale vor putea găsi rapid prin intermediul aplicatiei pentru fermieri un medic veterinar disponibil din apropiere atunci când animalele din fermă au nevoie de îngrijiri.

Totodată, prin intermediul acestei aplicatii pentru fermieri, se poate ține o evidență a stării de sănătate a fiecărui animal printr-un carnet digital de sănătate veterinară. Fermierii pot crea astfel un carnet de sănătate pentru fiecare animal, în care să păstreze istoricul medical al acestuia, extrem de util medicului veterinar atunci când este necesară o intervenție.

„VetFast a pornit la începutul acestui an după o întâmplare la ferma Ograda Veseliei, unde avem multe animale pe care copiii pot veni să le vadă, să le hrănească și să interacționeze cu ele. Unul dintre animale a murit neașteptat, situație care putea fi prevenită dacă starea de sănătate era monitorizată, iar semnele de boală ar fi putut fi observate la timp”, povestește Alexandru Pavel, fondatorul VetFast alături de medicii veterinari Nicolae Bercaru și Anca Cioran și una dintre proprietarii fermei Ograda Veseliei, citat de startupcafe.ro.

Aplicația pentru fermieri a fost dezvoltată în contextul unei lipse acute în mediul rural de medici veterinari și în același timp pentru a stârni interesul mai multor medici tineri de a-și extinde serviciile.

Antreprenorul lucrează și la un nou dispoitiv care să fie purtat de animal, la gât sau la picior. Acesta va transmite în timp real fermierului sau medicului veterinar care îi urmărește evoluția, informații despre starea de sănătate.

Dispozitivul va prelua digital informații despre animal, de la temperatură, greutate sau localizarea prin GPS până la condițiile de mediu din zona unde se află animalul, precum calitatea aerului sau intensitatea luminoasă, așa încât fermierii să știe în orice moment unde se află animalul și dacă este sănătos sau dă semne de îmbolnăvire.

Toate informațiile despre animale, înregistrate pe VetFast, sunt accesibile oricând, pe orice dispozitiv, fermierilor și pot fi partajate cu medici veterinari din comunitate pentru asistență la distanță sau stabilirea unei vizite pentru planul de tratament.

Aplicatia pentru fermieri le va permite utilizatorilor să beneficieze și de experiența altor crescători de animale din comunitate pentru a afla răspunsuri la întrebări pentru o mai bună îngrijire a animalelor.

Momentan, aplicația este gratuită și numără deja peste 1.000 de crescători de animale și medici veterinari.

VetFast este unul dintre cele 8 proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la începutul acestui an de Impact Hub Bucharest și EFSE DF, care se va încheia în iulie odată cu prezentarea proiectelor în fața publicului, a juriului, a investitorilor și specialiștilor din domeniu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole