O altfel de afacere cu dovleci exotici. Vezi ce întrebuințare le dau producătorii bihoreni

Unor tineri din județul Bihor le-au venit o idee inedită cu o altfel de afacere cu dovleci exotici. Agricultorii au descoperit că planta cățărătoare poate fi folosită mai mult decât în alimentație, ca exemplu în igienă. Astfel tânărul cuplu pe nume István Anikó și Károly, și-au deschis o afacere cu dovleci exotici din care fac bureți eco-friendly, 100% natural și 100% biodegradabil, care poate fi folosit atât în bucătărie, dar și pentru igiena personală, conform publicației ebihoreanul.ro.  

Dovleacul exotic este originar din zonele subtropicale din Asia, Luffa cylindrica și este o plantă cățărătoare din familia Cucurbitaceae. Partea bună este că, dovleacul exotic se dezvoltă și în țara noastră, iar tinerii agricultori au obținut o producție profitabilă. 

Dovleacul Luffa e folosit și ca aliment, însă și-a căpătat popularitatea în calitate de burete. În 1893, o ziaristă pe nume Nell Cusack scria că acești bureți „sunt la mare căutare” în SUA, iar tinerele erau atât de fascinate că pielea le va străluci încât se masau asiduu cu buretele chiar și pe față. 

Agricultorii din bihor își promovează produsele pe Facebook, târguri, dar și în piața volantă din centrul orașului. 

Prețurile încep de la 10 lei pentru un burete de dimensiuni mici și ajung până la 29 lei. Produsul poate fi folosit pentru aproape 1 an în bucătărie, pentru spălarea vaselor, cât și în baie. Bureții Luffa exfoliază pielea și ajută la stimularea circulației sângelui. 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole