O afacere de succes cu gust de miere – Povestea unui tânăr apicultor

Deși auzim constant de dificultățile prin care trec micii producători români, există și exemple de bune practici, de producători care reușesc să depășească dificultățile, să aibă o viziune și să-și dezvolte afaceri de succes. Un astfel de exemplu este cel al lui Gabriel Postolache, un tânăr apicultor din comuna Dămienești, județul Bacău. Acesta a stat de vorbă cu realizatorul Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Duminica prin țară”, povestindu-ne atât începuturile sale ca apicultor, cât și planurile de viitor ale businessului pe care l-a dezvoltat.

”Totul a plecat de la un hobby, de fapt a plecat de la un apicultor bătrân de la noi din sat, care ne-a dat cadou un stup. Asta s-a întâmplat acum 12-13 ani. De la un stup, de la o pasiune cu tata, a ajuns să fie un business, iar în momentul de față este businessul de care ne ocupăm non-stop și este businessul care întreține familia. În momentul de față avem 180 de familii de albine”, ne-a povestit Gabriel Postolache.

Deși au încercat să acceseze și fonduri europene, familia Postolache a dezvoltat afacerea prin forțe proprii, apelând de asemenea și la cunoștințele apicultorilor mai vechi din sat, cu care păstrează în continuare legătura și le cer sfaturi de fiecare dată când întâmpină dificultăți.

”Să produci e ușor. Să ajungi să faci nu branding bazat pe un studiu, bazat pe o piață care nu este învățată să consume decât un produs prost din punct de vedere calitativ, aici apar problemele”, mai spune tânărul apicultor. În plus, nici legislația nu ține cu micii producători, de cele mai multe ori.

În ciuda obstacolelor, Gabriel Postolache a reușit să construiască, pas cu pas, o afacere de succes, iar mierea lui se vinde atât în județul Bacău, cât și în Iași și Neamț. Mai mult, acesta a pus și bazele unei cooperative alături de mai mulți apicultori din zonă, iar planurile de viitor sunt mărețe. Mai multe detalii despre această afacere puteți afla urmărind emisiunea ”Duminica prin țară”, pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole