23 ianuarie 2022 - 17:06

O afacere cu miere a blocat DN7. Autoritățile au intrat în alertă

Când cineva îți vorbește de lapte și, mai ales, de miere, te gândești automat la lucruri bune, însă pentru autoritățile din județul Arad cuvântul „miere” a declanșat alarma.

S-a întâmplat luni dimineață când, pe DN7, în localitatea Vladimirescu din Arad, șoseaua a fost acoperită cu un strat de miere de albine după ce un autotren s-a răsturnat pe drum.

TIR-ul, care transporta 21 de tone de miere, venea dinspre Sibiu şi se îndrepta către Germania, potrivit Aradon.ro. Şoferul povesteste că, în comuna Vladimirescu, o maşină a frânat brusc în faţa sa. Autotrenul este dotat cu un sistem de frânare automată care a intrat imediat în funcţiune. În urma manevrei, însă, mai multe bidiane din încărcătură s-au spart, astfel că aproximativ 500 de kilograme din licoarea lipicioasă s-au scurs pe sub prelata TIR-ului, acoperind carosabilul și punând astfel în pericol cirulația pe DN7.

Sosiţi imediat la faţa locului, pompierii şi angajaţii DRDP au spălat şoseaua şi au împrăştiat nisip. Autotrenul a fost tras într-o parcare, însă licoarea a continuat să curgă din remorcă. Circulaţia în zonă a fost îngreunată timp de aproximativ două ore.

„Traficul se desfășoară pe jumătate de cale, până la ora 10, estimativ, pe DN 7, în comuna Vladimirescu (AR), după ce dintr-un autotren răsturnat s-a scurs miere de albine. Drumarii intervin pentru curățarea carosabilului. Conduceți cu prudență!” – au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara,

Sursa foto: Aradon.ro