Numărul animalelor sălbatice crește de la o zi la alta! Localnici speriați de șacali

Numărul animalelor sălbatice este în creștere, ceea ce îi îngrijorează pe localnici, deoarece s-au confruntat în repetate rânduri cu daune în curte.

Fauna României este bogată în specii sălbatice.Capra neagră, râsul, cocoșul de munte, acvila de munte, lupul cenușiu și ursul carpatin sunt doar câteva dintre animalele din județul Prahova incluse în lista roșie națională protejate de stat, conform observatorulph.ro.

În plus, reprezentanții Direcției Silvice din județul Prahova confirmă că nu s-a înregistrat o scădere a numărului de animale sălbatice. Din contră, au reapărut șacalii, care în vara anului trecut au provocat probleme localnicilor, aceștia fiind speriați să mai iasă din curte din cauza urletelor. „Câțiva cetățeni ne-au semnalat prezența unor șacali. Oamenii ne-au semnalat că au auzit zgomotele șacalilor, pentru că au un zgomot specific” a spus la acea dată președinte executiv AJVPS Prahova.

Astfel autoritățile s-au semnalat și au mers la vânătoare. Însă se pare că acestea au reapărut din nou.

„Au apărut și s-a mărit efectivul de șacali în zonele de sud ale județului nostru și s-a înregistrat reapariția castorului (castor fiber), în apropierea râurilor, populația fiind în ascensiune și migând către nord”, au precizat reprezentanții Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole