Nu ți-ai primit încă banii de la APIA? Află când vor intra în cont!

Deși majoritatea fermierilor care au depus cereri unice de plată la APIA în anul 2021 și-au primit deja banii, există un mic procent dintre agricultori care încă mai așteaptă plățile. Printre aceștia se numără cei care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul vegetal, dar și cei care așteaptă încă plata ajutoarelor naționale tranzitorii.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul general al APIA, Adrian Pintea, într-o emisiune online la Agrointeligența, peste 95% dintre fermierii înscriși în 2021 au fost deja autorizați la plată, însă există un mic decalaj între momentul autorizării și cel al plății efective.

”Din totalul fermierilor pe care noi îi avem în baza de date, undeva în jur de 815.000 de fermieri, peste 95% sunt autorizați la plată, dar categoric că între fermierii autorizați și cei plătiți este un decalaj. De atâția ani, fermierii noștri știu că de la autorizarea la plată până când banii intră în cont există un decalaj de câteva zile, iar banii îi primesc cam în trei tranșe.

Banii din FEGA, pe plățile directe, vin mai repede, iar măsurile delegate de la colegii de la AFIR vin după o perioadă mai lungă, în jur de 7-8 zile; de aceea îi primesc în două sau trei tranșe, fiind și partea de cofinanțare.

Cum spuneam, peste 95% sunt deja autorizați la plată. Dacă sunt fermieri blocați sau fermieri care nu au primit banii, sunt fermierii care au sprijinul cuplat în sectorul vegetal, pentru că aici există termene pe care trebuie să le îndeplinească, astfel că plățile se vor face undeva după data de 15 mai. Mai avem de plată și ANT-ul”, a precizat Adrian Pintea.

Potrivit șefului APIA, peste 2,250 miliarde euro au fost deja plătite de către agenție în cadrul Campaniei 2021.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole