NU SUBESTIMATI NUCILE IN COAJA!

Primul proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș de ieri, 19.12.2017, a prevăzut stabilirea prețurilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal 2018. Acesta a fost adoptat cu 33 de voturi pentru, devenind HCJ nr. 290.

Scopul proiectului este acela de a evalua în lei veniturile în natură, realizate de proprietar, uzufructuari sau alt deținător legal, din arendarea terenurilor agricole. Această evaluare se face pe baza prețurilor medii ale produselor agricole stabilite prin hotărâri de consiliu județean, ca urmare a propunerilor venite din partea direcțiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Probleme la ”nuci în coajă”

Deși a fost votat în unanimitate, proiectul de hotărâre conținea o greșeală în anexa sa. Aceasta a fost sesizată de către președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, înainte de vot.

Concret, Direcția pentru Agricultură Maramureș ar fi transmis, inițial, consiliului județean o listă de prețuri, iar în anexa proiectului de hotărâre a apărut un alt preț aferent produsului agricol ”nuci în coajă.”

”Am avut o discuție la acest proiect de hotărâre în ceea ce privește poziția nr. 16, nuci în coajă, în care ni s-a transmis un preț derizoriu. În acest moment, în anexa HCJ, în urma discuțiilor cu reprezentanții Direcției, vorbim de un preț la poziția 16 de 2 lei/kg. Nu înțeleg nici eu cum prețurile din piețele județului Maramureș au fost colectate de către funcționarii Direcției Județene pentru Agricultură cu atribuții de control și au fost transmise și susținute până în ultimul moment în acest fel”, a declarat Gabriel Zetea.

Acesta mai e de părere că prețurile nu sunt foarte realiste. De aceea, în viitorul apropiat vor exista discuții cu directorul direcției responsabile de prețuri pentru eventuala rectificare a acestora.

”Multe dintre prețurile de aici nu sunt cele neapărat care corespund pieței, dar noi trebuie să adoptăm aceste prețuri transmise de Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Maramureș. O să verificăm în continuare, o să menținem legătura cu domnul director și o să-l invităm la următoarea ședință de consiliu județean să ne dea mai multe informații”, a mai spus acesta.

Cel mai probabil, pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe de CJ va fi introdus un proiect de modificare a prezentei HCJ, pentru rectificarea acestor prețuri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole