Noutăți la programul Casa Verde Fotovoltaice – Ce se întâmplă de la următoarea sesiune de înscrieri

Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a dovedit a fi un real succes în 2023. Aproape 100.000 de beneficiari s-au înscris anul acesta în program și așteaptă să-și instaleze panourile fotovoltaice. Interesul rămâne, însă, la fel de ridicat și pentru următoarele sesiuni de înscrieri.

Potrivit unui studiu recent, peste 50% din românii care locuiesc la casă sunt interesați să-și instaleze astfel de sisteme fotovoltaice, așa că viitoarele sesiuni de înscrieri vor fi, cu siguranță, la fel de aglomerate. Totuși, programul Casa Verde Fotovoltaice ar putea veni și cu modificări în viitor.

Îngrijorările specialiștilor de la Ministerul Energiei sunt legate, în acest moment, de capacitățile de stocare. Dacă acestea nu vor fi suficiente, se vor crea dezechilibre greu de gestionat la nivelul sistemului energetic național, a afirmat ministrul energiei, Sebastian Burduja, pentru Agerpres.

Astfel, viitoarele ediții ale programului Casa Verde Fotovoltaice ar putea fi gândite astfel încât să includă și aceste capacități de stocare a energiei.

”Am discutat şi cu Ministerul Mediului să gândească viitoarele ediţii ale programului Casa Verde şi cu o componentă de stocare, pentru că altfel, la condiţiile de piaţă actuale, tehnologiile acestea sunt destul de scumpe, investiţiile se recuperează într-un orizont de tip îndelungat şi nu rentează întotdeauna pentru un consumator să-şi instaleze şi o baterie lângă panourile fotovoltaice”, a precizat Burduja.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

15 COMENTARII

 1. ce succes are ? încă au rămas la prima etapă la 2 luni de la lansare. nici nu se știe când va începe etapa 2 înscrierea la instalatori… mai cretini ca acești ” meseriasi” de la mediu nu am văzut. habar n-au de ce se întâmplă în realitate

 2. Pana6 anul acesta se dădea vina pe instalatori că tărăgănează punerea în aplicare a programului casa verde,dar anul acesta se vede clar cum A F M -ul împiedică cetățenii pentru a-și monta panouri fotovoltaice.Cei din conducerea Agenției fondului pentru mediu ar trebui demiși.Alo Ciolacu tu chiar nu vezi ce se întâmplă cu acest program sau poate chiar tu ești în spatele acestei mizerii de program

 3. Asta cu includerea bateriilor de stocare este făcută pentru a justifica apoi ajutor către proprietarii de parcuri fotovoltaice pentru procurarea de bateri.pentru a nu se crea discriminări definantare.Totul este minjit frumos pe dinafară.Daca nu credeți citiți noua cerință a proprietarilor de parcuri către guvern.

 4. Tot sistemul trebuie regândit, cel prezent este o bătaie de joc. Ce șanse de a prinde loc în program are cineva care la ora când dau ei drumul, este la serviciu? ZERO!!! Nu mai vorbim de faptul că totul se termină în 5 minute sau mai puțin. Ar trebui ca firmele autorizate sa acceseze fondurile din program în limita și în ordinea comenzilor de execuție. Asa ar fi corect și pentru clienți.

 5. Ti-ai făcut rost de hârțoage umblând ca bezmeticu contratimp,ți-ai pregătit totul ca la carte,ai reușit sa-ți depui dosarul in limita timpului acordat și culmea culmilor încă nu știi concret dacă ți-e aprobată cererea.Intri pe site,te loghezi și verifici cum sta toată treaba….de fapt ți se spune,,dosarul tău este depus”.!!!Atât.Nu ai pe cine întreba,nu și cum sa afli,măi oare voi avea panouri pe casa sau totul este o mânărie ,mare în romania”???Se pare ca totul este o ,,treaba binefăcută”!

  • Pai cum sa vă răspundă .
   Așteptați să vina cu modificări și completări in Ghidul de finanțare și să vă treziți că mine să știi că ai trimis totul și ei să îți spună nu că nu e bun și că de altfel trebuie sa fie documentul .
   Inarmati-va cu răbdare, incompetenta colcăie in instituțiile statului, cu oamenii angajați pe pile și care habar nu au să citească și să interpreteze Ghidul .Mie mi-au răspuns că am Dublă finanțare , inscriindu-ma la doi instalatori, fiind admis în ghid acest lucru .

 6. A-și dori sa pot obțin și eu înscrierea la acest program din toamna.
  La înscriere din vara nu am reușit să mă înscriu.
  Sunt o persoana cu handicap de grad 1
  Dacă va trebuie faptul că sunt persoana cu handicap va pot trimite o copie după certificatul medical care atestă acest lucru.
  Dacă doriți să-mi trimiteți adresa de mail
  O zi buna

 7. Bună ziua.Daca am beneficiat de instalarea a 3 kW,in anul 2021,prin acest program mai pot solicita suplimentare, eventual cu stocare ?

 8. Nu ma bag desi tare as vrea sa mi instalez panouri fotovoltaice . Am un coleg care are pe cineva care lucrea fix acolo unde trebuie . El nu a miscat nici un deget ,ala a facut totul ,altfel nu apuca el programul nici cat ii gogea mitu. Hotie ,nepotism ,pile ,cunostinte ,relatii e t c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole