Noul sprijin de 300.000 de EURO pentru legumicultori! Când se lansează finanțarea

Legumicultorii vor beneficia anul acesta de o nouă linie de finanțare special dedicată fermierilor care activează în acest sector. Prin intervenția DR-16, fermierii din sectorul de legume și/sau cartofi vor putea beneficia de finanțări de până la 300.000 de euro, 500.000 de euro, sau chiar 2 milioane de euro, în funcție de investițiile pe care vor să le realizeze în fermă.

Conform ultimelor informații din interiorul MADR, linia de finanțare DR-16 ar urma să fie lansată în luna aprilie a acestui an.

Potrivit fișei intervenției DR-16 din Planul Național Strategic, intensitatea sprijinului din fonduri europene va fi de 65%, iar plafoanele financiare sunt următoarele:

  • 2.000.000 euro/proiect pentru proiectele de investiții complexe;
  • 300.000 euro/proiect pentru proiectele care vizează simpla achiziție de utilaje și echipamente agricole;
  • 500.000 euro/proiect pentru proiectele care vizează achiziția utilajelor pentru cartofi achiziționate de formele asociative.

Bugetul total alocat pentru intervenția DR-16 este de aproximativ 150 milioane de euro.

Linia de finanțare a fost discutată la cea mai recentă întâlnire a ministrului Florin Barbu cu reprezentanții Uniunii Salvăm Țăranul Român, luându-se în considerare lansarea acesteia în luna aprilie 2024.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole