NOUL REGULAMENT EUROPEAN PRIVIND SANATATEA PLANTELOR

Miercuri, 2017-12-13, Comisia Europeană a adoptat specificațiile armonizate ale formatului pașapoartelor fitosanitare, impuse de noul regulament privind sănătatea plantelor.

Înainte de adoptare, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat: „Sunt foarte mulțumit că am început procesul de punere în aplicare a noului regulament privind sănătatea plantelor. Introducerea unui pașaport fitosanitar armonizat este doar primul pas în modernizarea regulilor pentru a proteja plantele, economia și agricultura din UE.”

Începând cu 14 decembrie 2019, pașapoartele fitosanitare vor trebui să însoțească toate loturile de plante comercializate între profesioniști pe teritoriul Uniunii Europene, care vor garanta că plantele au fost crescute sub supraveghere oficială, în absența dăunătorilor reglementați și va asigura trasabilitatea acestora. Formatul comun al pașapoartelor fitosanitare le va face mai ușor de recunoscut pe întreg teritoriul UE, în timp ce modificările vor spori transparența regimului fitosanitar al UE și vor spori în mod semnificativ interesul părților implicate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole