Noua Zeelanda: RECORD MONDIAL la productia de grau. Recolta per hectar este UIMITOARE

Un agricultor din Noua Zeelandă a înregistrat un nou record mondial pentru cel mai mare randament de grâu, cu o recoltă uimitoare de 17.398 tone per hectar, scrie publicația destinată industriei agricole britanice fwi.co.uk.

Este vorba despre fermierul Eric Watson de la Ashburton, un oraș mare din Regiunea Canterbury, pe coasta de est a insulei de sud a Noii Zeelande, care a obținut pentru a doua oară consecutiv recordul mondial Guinness pentru cel mai mare randament de grâu. Și-a bătut recolta anterioară record, crescută în 2017, de 16,791 tone/ha.

HARTA: Noua Zeelanda, orașul Ashburton

În medie, culturile de grâu irigate din Noua Zeelandă produc aproximativ 12 tone/ha, iar agricultorul Watson a spus că s-a străduit întotdeauna să-și îmbunătățească creșterea.

Succesul său cel mai recent a fost rezultatul încercării de noi soiuri, trecerea la azot lichid și monitorizarea mai regulată a sănătății plantelor.

„Suntem foarte mândri că am obținut un astfel de rezultat. Recordul mondial Guinness este o recunoaștere plăcută a muncii noastre grele și a noilor inovații pe care le-am pus la punct”, a afirmat fermierul Eric Watson.

- Publicitate -

Acesta a povestit că în timp ce erau încântați de rezultatul record din 2017, au văzut modalități prin care ar putea îmbunătăți și obține un randament și mai mare.

„Daatorită randamentelor mari de grâu pe care le putem obține la ferma noastră, suntem încântați dacă vedem că randamentele cresc de la an la an cu 100-200 kg / ha. Deci, să depășesc producția din ultima recoltă cu aproape 600 kg / ha mi-a depășit chiar propriile speranțele ”, a spus domnul Watson.

Plantat în aprilie 2019 și recoltat la 17 februarie 2020, soiul de grâu este numit Kerrin, crescut de KWS și furnizat de Carrfields Grain & Seed. Potrivit publciației britanice citate, domnul Watson a lucrat cu agronomi la Bayer Crop Science pentru ambele sale recorduri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole