Noua subvenție de 500 euro/hectar, aprobată! Banii intră în conturi până la 31 decembrie

Guvernul României a adoptat, în ultima ședință, o Ordonanță de Urgență prin care introduce o nouă subvenție pentru fermierii români! Este vorba despre un sprijin excepțional de 500 euro la hectar pentru fermierii din sectorul vitivinicol. Executivul introduce acest ajutor după ce schema a fost aprobată, în prealabil, de Comisia Europeană, având un plafon de 60 de milioane de lei și o plată maximă de 100.000 euro/beneficiar.

”Alte acte normative adoptate în ședința de Guvern de aseară: un alt ajutor de stat a fost aprobat pentru un alt domeniu afectat de pandemie. Este vorba despre sectorul viticol. Comisia Europeană, la propunerea Guvernului Orban, a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de aproape de 60 de milioane de lei pentru producătorii din sectorul viticol care au fost afectați de efectele pandemiei. După aprobarea acestei scheme de ajutor de stat de către Comisia Europeană, Guvernul a aprobat în ședința de Guvern de aseară proiectul de Ordonanță de Urgență pentru instituirea acestui ajutor de stat. Este vorba despre un ajutor acordat producătorilor din sectorul vitivinicol în cuantum de 500 de euro pe hectar, dar nu mai mult de 100.000 de euro/beneficiar. Bugetul total al acestui program este de 60 de milioane de lei”, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Schema de ajutor de stat se aplică producătorilor vitivinicoli care desfășoară activități pentru producerea strugurilor pentru vin, respectiv persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, constituite în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016 și persoanelor juridice.

Această subvenție se aplică pe întreg teritoriul României și se implementează de către Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), care reprezintă autoritatea competentă responsabilă cu implementarea schemei.

Beneficiarii care solicită această subvenție trebuie să îndeplinească, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului, următoarele criterii de eligibilitate:

a) să fie înregistrați în evidențele APIA în anul 2020, cu cerere unică de plată pe suprafață;

- Publicitate -

b) să exploateze plantații viticole înscrise în Registrul plantațiilor viticole și să aibă pentru acestea depuse și înregistrate declarații de recoltă aferente campaniei de recoltare a strugurilor pentru anul 2019, potrivit prevederilor legale în vigoare;

c) să nu depășească valoarea totală de 100.000 Euro/beneficiar în baza punctului 3.1 din Comunicarea CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01), cu modificările și completările ulterioare;

d) să nu se afle în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare, faliment în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31 decembrie 2019 sau, în cazul persoanei fizice, nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la data de 31 decembrie 2019.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole