7 decembrie 2021 - 02:51

Noua procedura pentru subventiile APIA! Anuntul lui Emil Dumitru

Noua procedură pentru depunerea cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Secretarul de stat MADR, Emil Dumitru, a anunțat recent într-un video pe pagina sa de facebok că la nivelul Ministerului Agriculturii se lucrează la o procedură nouă pentru ca toți fermierii să poată să depună cererile unice în termen.

”Ministerul Agriculturii împreună cu APIA lucrează la o procedură prin care depunerea cererilor unice de plată să se facă online pentru a nu vă mai deplasa la centrele locale sau județene APIA și să reîncepem depunerea cererilor din începând din data de 6 aprilie, până când a fost suspendată. Vă dăm asigurări că niciun fermier nu va trebui să rămână cu cererea nedepusă. Este foarte foarte important ca toate cererile unice de plată să fie depuse”, este mesajul transmis de Emil Dumitru fermierilor. 

În contextul pandemiei de coronavirus, depunerea cererilor de plată pentru subvențiile APIA din acest an a fost suspendată în intervalul 16 martie – 6 aprilie. Mai mult România a primit undă verde de la Comisia Europeană să devanseze termenul-limită de depunere a cererilor până pe data de 15 iunie, cu o lună peste termenul inițial.