Noua plată APIA de 215 EURO/hectar. Vezi cine primește banii anul acesta

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă prezentarea noilor scheme de plată incluse în Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027, cu sprijinul cuplat pentru venit alocat sectorului leguminoase pentru industrializare.

Potrivit APIA, această subvenție se acordă cultivatorilor de mazăre de grădină, fasole boabe și fasole păstăi și presupune acordarea unei plăți unice pe hectarul eligibil, cuplată de producția vegetală.

 
Alocarea financiară orientativă pentru anul 2023 (contribuția Uniunii în EUR) este de 1.354.500,00 Euro, cu un cuantum unitar planificat de 215 Euro/ha. Suprafața planificată pentru care se acordă sprijinul este de 6.300 hectare.

Beneficiarii sunt solicitanții care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru acordarea sprijinului cuplat prevăzute de legislația națională, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 2021/2115 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul cuplat pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul Politicii Agricole Comune (planuri strategice PAC) și finanțate de Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013 ale Parlamentului European și ale Consiliului.

 
Criterii de eligibilitate:
  • Fermierul trebuie să desfășoare o activitate agricolă, pe teritoriul României cu respectarea definiției fermierului activ prevăzută în legislație;
  • Fermierul este beneficiar de BISS și utilizatorul unei suprafețe agricole, identificabilă în Sistemul Integrat de Administrație și Control (IACS) și care are categoria de utilizare teren arabil;
  • Fermierul exploatează un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, suprafața parcelei agricole să fie de cel puțin 0,3 ha;
  • Fermierul trebuie să utilizeze sămânța certificată, în conformitate cu legislația națională;
  • Fermierul trebuie să facă dovada comercializării unor cantități minime anuale, stabilite prin legislația națională;
  • În situația în care fermierul are și calitatea de procesator, acesta face dovada procesării prin documente contabile interne.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole