22 iunie 2021 - 19:43

Noua Ordonanta Militara! Masuri speciale pentru APICULTORI

Ordonanța Militară nr. 8 aduce o serie de clarificări privind circulația apicultorilor. Aceștia beneficiază de permisiunea de a părăsi locuința sau gospodăria pentru a se deplasa la stupină sau în pastoral. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a precizat ce documente trebuie să aibă apicultorii asupra lor pentru a circula fără restricții la nivel național.

”Art.1
(2) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calității de apicultor se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină eliberată de oficiile județene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor. (…)
(4) Prevederile art.4 din Ordonanța militară nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 se aplică în mod corespunzător. (…)
(6) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în textul Ordonanței Militare nr. 8.

Pentru verificarea motivului deplasării se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.