Nouă măsură de sprijin pentru micii fermieri – Anunțul șefului APIA

Ministerul Agriculturii a lansat, în urmă cu două săptămâni, programul ”de trei ori subvenția”, ca răspuns la dificultățile prin care trec fermierii, cauzate de secetă, dar și de celelalte crize. Prin acest program, fermierii pot să acceseze credite de la băncile comerciale, în baza unei adeverințe eliberate de APIA.

Cu toate acestea, nu toți fermierii sunt eligibili pentru acest program, ci doar cei care lucrează peste 50 de hectare de teren. Pentru restul, se pare că se pregătește un alt program, care ar urma să fie anunțat în perioada următoare.

”A devenit o problemă faptul că CEC-ul nu acordă credit decât la fermierii cu peste 50 de hectare. Categoric că au apărut fermieri supărați, că de ce nu iau și cei sub 50 de hectare. CEC-ul a făcut un calcul și nu li se rentează lor ca bancă, dar și un fermier dacă ar sta să-și facă un calcul cu toate costurile care sunt în urma acestui credit, ar vedea că nu este avantajos nici pentru ai.

Atunci, CEC-ul vine cu o măsură pe care o vor lansa zilele acestea, o măsură doar pentru cei mici, cu sub 50 de hectare, care să compenseze faptul că ei nu se încadrează la programul acesta cu de trei ori subvenția. O să dea o sumă mai mare, cu anumite condiții. O să fie un instrument al CEC-ului și, ca întotdeauna, automat se repliază și celelalte bănci, ca să-și câștige fiecare clienții”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, în emisiunea Agrostrategia la TVR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole