21 aprilie 2021 - 02:59

Noua masura de sprijin pentru crescatorii de animale din zona montana!

Săptămâna aceasta se va lansa o nouă măsură de sprijin dedicată crescătorilor de animale din zona montană. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-un video publicat pe pagina sa de facebook. Șeful MADR a subliniat că în următoarele zile va fi lansată o sesiune de proiecte pentru finanțarea nerambursabilă a investițiilor în abatoare de capacitate mică în zona montană.

”Am găsit o sumă de 12 milioane de euro neutilizați în altă parte și am dedicat-o zonei montane, măsura se lansează săptămâna aceasta pentru abatoare de mică capacitate. În zona montană facilitățile de procesare trebuie să fie de mică capacitate pentru a deservi grupuri mai mici de fermieri astfel încât zonele mai izolate să aibă și facilități de procesare”, a precizat ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a mai adus câteva clarificări și legate de abatoarele mobile, spunând că abatoarele de capacitate mică nu sunt același lucru cu abatoarele mobile despre s-a tot discutat în ultimii ani, deși funcționalitatea lor este una similară.

”Greșit s-a vehiculat conceptul de abator mobil. Nu există așa ceva, discutăm despre abatoare de mică capacitate unde se respectă toate fluxurile, doar că dimensiunea lor este foarte mică și numărul de animale este redus, dar este specific zonelor mai izolate, zonelor montane, ca oamenii să nu se deplaseze pe distanțe mari sau vânzându-și animalele pe niște prețuri derizorii”, a subliniat Oros.