Noua finanțare de 50.000 EURO/fermă pentru micii fermieri din România

Micii fermieri vor beneficia de o nouă linie de finanțare din fonduri europene, pe care o vor putea accesa prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), începând din 2023. Este vorba de un sprijin de 50.000 euro/fermă, la care fermierii vor fi nevoiți să aducă un aport din fonduri proprii de 15%.

Informația a fost dezvăluită în emisiunea ”Agricultura la Raport” de către consultantul Ion Păunel, participant în grupurile de lucru înființare la Ministerul Agriculturii pentru elaborarea Planului Național Strategic.

”Ca o veste bună, în urma demersurilor pe care le-am făcut, vom avea o nouă schemă introdusă, pe care România nu o introdusese în Planul Național Strategic. Este vorba de o schemă de 50.000 euro pentru fermele mici, cu dimensiunea economică cuprinsă între 4.000 SO și 12.000 SO. Nu va mai fi o sumă forfetară, ci gradul de finanțare din partea Uniunii Europene ajunge la 85%, iar fermierul trebuie să vină cu 15%.

Noi credem că pentru micii fermieri, fermele în dezvoltare din România, este o schemă foarte bună, mai ales că în perioada 2014-2020 și în perioada de tranziție 2021-2022, am avut acea schemă de plată, submăsura 6.3, unde se primeau 15.000 de euro. Acest tip de finanțare nu va mai exista nici în România, nici în alte state membre. De aceea, vom avea această linie de finanțare pentru fermierii mici. Eu zic că este o reușită a noastră, a tuturor, că putem aduce ceva bani pentru dezvoltarea satului românesc și a unor ferme mici care vor fi motorul viitoarei Politici Agricole Comune”, a precizat Ion Păunel în exclusivitate pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole