16 octombrie 2021 - 23:36

Noua echipă de la MADR! Ce spune Oros despre posibila colaborare cu Tamas Peter Nagy

Noua echipă de conducere de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) începe să se contureze, după ce Adrian Oros a fost reconfirmat la șefia instituției. Au rămas ca secretari de stat din vechea echipă Aurel Simion pe industria alimentară și Gheorghe Ștefan pe piscicultură. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, șeful MADR a precizat că vor mai veni încă trei secretari de stat noi, iar numele acestora le vom afla, cel mai probabil, până la sfârșitul săptămânii.

”O să mai vină trei secretari de stat. Cunosc încă un nume, George Cățean, care este un fermier tânăr din zona Brașov, care are o fermă de familie, crește ovine și bovine, face procesare, face și desfacere atât în magazine cât și în lanțuri, deci integrează producția. Eu am avut o primă discuție cu el, fratele său este veterinar, mi-a fost student. Deci ei lucrează într-o fermă de familie care și-a arătat sustenabilitatea.

Sigur, eu mă bucur că ceilalți doi colegi ai mei care veneau din agricultură, George Scarlat și Emil Dumitru, sunt acum în Parlament. Unul este președintele Comisiei de Agricultură din Senat, celălalt este membru în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților și eu cred că vom avea o colaborare bună, mai ales că urmează 3 ani de liniște, în care nu vor mai fi alegeri și se poate construi”, a precizat Oros.

Un alt nume care se vehiculează în acest moment ca propunere din partea UDMR pentru funcția de secretar de stat MADR este Nagy Peter Tamas. Întrebat de Ovidiu Ghinea despre posibilitatea ca acest nume să se regăsească în echipa de conducere MADR, ministrul agriculturii a precizat că nu se împotrivește, ba chiar îl cunoaște pe Nagy Peter Tamas destul de bine.

”Mi-a fost student. Sunt atât de bătrân încât majoritatea medicilor veterinari mi-au fost studenți. Eu îl cunosc destul de bine pe Tomy și sunt convins că putem să facem echipă. Dar eu pot să fac echipă cu oricine, pentru că acolo avem treabă de făcut. Cu cât suntem mai mulți și mai bine intenționați, chiar putem să facem treabă, pentru că nu mai avem ce demonstra decât ce trebuie să facem, pentru că s-au terminat perioadele agitate”, a mai subliniat Oros.

Întrebat când se va definitiva noua echipă de la MADR, ministrul agriculturii a precizat că vrea ca discuțiile să se finalizeze săptămâna aceasta, pentru a putea să se apuce de treabă.

”Eu aș vrea să finalizăm săptămâna aceasta, pentru că vreau să ne cunoaștem, să împărțim sarcinile și să ne apucăm de treabă, pentru că de săptămâna viitoare vom începe să discutăm cu fiecare asociație atât programul de tranziție, dar și discuțiile legate de PNS”, a mai adăugat șeful MADR.