Noua CONDIȚIE pentru crescătorii de vaci care vor să primească subvențiile APIA

Este bine cunoscut faptul că fermierii din sectorul creșterii vacilor de lapte și a taurinelor de carne, care solicită sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, trebuie să respecte perioada de retenție a animalelor în fermă, impusă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

În anii trecuți, această perioadă de retenție era de 6 luni de zile, motiv pentru care crescătorii de vaci nu puteau beneficia de avansul APIA. Anul acesta, însă, Ministerul Agriculturii a redus perioada de retenție în premieră, la 100 de zile, astfel încât și fermierii din aceste sectoare să își poată primi banii mai devreme.

Sprijinul cuplat va continua și în viitoarea programare financiară, 2023-2027. În această perioadă, Ministerul Agriculturii a impus prin Planul Național Strategic (PNS) un nou termen pentru perioada de retenție.

Astfel, la sprijinul cuplat pentru vacile de lapte și carne, MADR precizează că animalele trebuie ”să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 4 luni de la data-limită de depunere fără penalizări a cererii unice de plată, în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere.” Așadar, perioada de retenție a fost redusă la 4 luni, față de termenul de 6 luni care era prevăzut inițial.

Reamintim faptul că, potrivit calculelor MADR, sprijinul cuplat pentru vaca de lapte va fi de 338 euro/cap de animal, în timp ce crescătorii de vaci de carne vor primi o subvenție de 279 euro/cap de animal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole