Nou sprijin din fonduri europene, între 21 și 94 EURO/zi. Ghidul a fost publicat

În această toamnă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează mai multe linii de finanțare pentru fermierii car vor să beneficieze de sprijin din fonduri europene. Intervenția DR 37 – transfer de cunoștințe, vine în sprijinul furnizorilor de formare profesională care răspund nevoilor de cunoaștere și informare a fermierilor.

Potrivit Ghidului solicitantului pentru intervenția DR 37, scopul acesteia este modernizarea sectorului agricol prin sprijinirea schimbului de cunoștințe și diseminarea rezultatului final între actorii implicați, în vederea asigurării unui flux optim de cunoștințe.

Practic, prin acordarea acestui sprijin, Ministerul Agriculturii vrea să ajute fermierii să-și administreze mai bine afacerile, luând decizii în cunoștință de cauză și în ton cu informațiile de actualitate din sector.

Sprijinul acordat din fonduri europene diferă în funcție de varianta pentru care se optează. Cele 3 variante de cost unitar standard sunt:

  • COST UNITAR STANDARD (A) – FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU CAZARE – include costul unitar standard pentru experții formatori, echipa de implementare, transport, cazare, masă, sală de conferințe, consumabile și materiale suport, cheltuieli indirecte. Valoare CUS: 94 euro/persoană/zi.
  • COST UNITAR STANDARD (B) – FAȚĂ ÎN FAȚĂ FĂRĂ CAZARE – include costul unitar standard pentru experții formatori, echipa de implementare, transport, masă, sală de conferințe, consumabile și materiale suport, cheltuieli indirecte. Valoare CUS: 67 euro/persoană/zi.
  • COST UNITAR STANDARD (C) – ONLINE. Valoare CUS: 21 euro/persoană/zi.

Ghidul solicitantului poate fi citit în integralitate pe site-ul AFIR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole