Pământul statului, tot mai scump! Arendă RECORD de aproape 4.000 kg de grâu/hectar

Agenția Domeniilor Statului (ADS) anunță un nou record pentru arenda unui teren concesionat, aflat în proprietatea statului. Potrivit instituției, o societate comercială din județul Mehedinți a oferit aproape 4.000 de kilograme de grâu/hectar pentru un teren agricol de aproximativ 60 de hectare.

ADS a anunțat astăzi finalizarea sesiunii de arendă prin licitație cu strigare din luna martie. Contractul record a fost încheiat cu societatea Agroindustriala Robachus Rogova, la un nivel de 3.985 kg grâu/hectar/an.

”Niciodată în istoria acestei instituții nu s-au desfășurat licitații ce s-au încheiat cu asemenea arende, intenția ADS fiind să utilizeze tot terenul pe care Statul Român îl deține prin administrarea Agenției Domeniilor Statului.

Fie că este vorba de arendă, concesionare, programul Tineri Fermieri sau terenurile ce nu au putut fi folosite în mod corespunzător până acum (fiind neproductive sau degradate) dar vor fi folosite pentru crearea de energie verde în cadrul noilor proiecte din fonduri europene nerambursabile, ADS maximizează utilizarea fiecărui lot de teren aflat în administrarea sa!”, precizează instituția.

Pe lângă arenda record menționată mai sus, s-a mai încheiat un contract și pentru un teren preluat de la UM (Unitatea Militară) 02031, județul Giurgiu, cu o arendă de 3.075 kg grâu/hectar/an, pentru o suprafață de 650 hectare de teren agricol. Totodată, în județul Călărași, Agroindustriala SA Fundeni a concesionat 203 hectare de teren agricol, cu 2.547 kg grâu/hectar/an pentru terenul arabil și 1.255 kg grâu/hectar/an pentru pășune.

Rezultatele complete ale primei sesiuni de de arendă prin licitație cu strigare din luna martie le puteți găsi pe site-ul ADS.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole