Nou program pentru instalarea de panouri fotovoltaice în gospodării

Guvernul anunță lansarea unui nou program prin care românii își vor putea instala panouri fotovoltaice în gospodării. Potrivit premierului Marcel Ciolacu, 1,1 miliarde de euro vor ajunge la cetățenii pentru instalarea de panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor.

”1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor! Noul plan ”REPowerEu”, în valoare totală de 1.4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârșitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor!”, a transmis șeful Guvernului.

Mai exact, în jur de 600 de milioane de euro vor fi dedicate achiziției de panouri fotovoltaice și bateriilor pentru stocarea energiei. 

Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat.

”În paralel, alții 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuințelor în vederea reducerii consumului de energie și implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre acești bani va fi alocată țintit către populația vulnerabilă și cei din mediul rural”, a mai subliniat Ciolacu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

7 COMENTARII

  1. si iar trebuie sa depunem cereri la anm că inca nu sunt rezolvate cererile de acum 2 ani sa faca ceva mai simplu nu harti peste hartii si asteptam ca prosti sa faca cum este in alte tarisa luam legattura cu firma de panouri vol te aice instalam si firma sa se ocupe de restul c- i interesata nu firme agreate de ei ca- si iau spaga de la ei

    • Bine zici, Jeane. Şi 2 ani nu inseamna cã, gata, esti prosumator. Si sa ne intelegem bine: graturile de 10k nu mai sunt precum casa verde (prosumator). Consumi ce produci. Ce-i extra, se duce pe apa Sambetei, ca acumulatorii nu sunt niste hardughii de o tona. Baterii cam cele de maşina

  2. Oameni buni, de ani de zile astept sa porneasca acest program si nu se intampla nimic. Nu vedeti ca este o batjocura crunta? Chiar nu intelegeti ca veti primi nimic de la stat? poate niste impozite in plus…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole