18 ianuarie 2022 - 00:42

Un nou pericol îi paște pe fermieri în 2021. ”Oamenii din Minister sunt total paraleli”

După ce anul trecut, seceta a provocat dezastru în regiunile de sud și sud-est ale României, un nou pericol îi paște pe fermieri în 2021. Deși reprezentanții Ministerului Agriculturii vorbesc de planuri mari în privința sistemelor de irigații, realitatea ”de la firul ierbii” este una dramatică.

Se pare că bugetul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a avut mult de suferit anul acesta, iar instituția nu ar avea bani, în prezent, nici măcar pentru a efectua verificările electrice PRAM. În acest context, fermierii nu știu la ce să se aștepte anul acesta în privința irigațiilor.

”Au ajuns la urechile noastre, din teritoriu, informații cum că ANIF-ul nu are bani să efectueze nici PRAM-urile la stații. Vă dați seama, dacă nu au bani pentru PRAM-uri, oare pentru celelalte activități și celelalte costuri au bani? Asta este o temere foarte mare a noastră”, a precizat Florentin Bercu, director executiv UNCSV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

În acest context, fermierii se plâng de lipsa predictibilității din sector, și spun că oamenii aflați la conducerea Ministerului Agriculturii sunt lipsiți de viziune.

”Care e predictibilitatea? Anul trecut le-ai spus oamenilor să investească în irigații, iar anul acesta ne trezim că ANIF-ul n-are bani să facă PRAM-uri și n-avem apă pe canal. Oamenii care au făcut investiții ce vor face cu acele investiții? Ele nu se recuperează singure; trebuie să funcționeze și să faci producție. Este o problemă. Noi nu avem nicio viziune. De un an de zile, acest minister, din păcate cu același ministru, nu are nicio viziune. Oamenii din minister sunt total paraleli cu activitatea din agricultură. După un an de zile nu avem o strategie, nu avem o perspectivă, nu avem nimic”, a spus fermierul Ștefan Gheorghiță pentru AGRO TV.

  1. ANIF nu are bani dar are bani sa ii plătească pe cei care au stat acastoata iarna și sunt angajați agenți hidro maxineni
    Brăila sunt foarte multe nereguli și foarte mulți mâncători de bani din buget

Comments are closed.