NOU la AFIR: Sprijin nerambursabil de 100.000 de euro pe an! Vezi condițiile!

Încă un sprijin nerambursabil gestionat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) urmează să fie pus la dispoziția fermierilor în perioada următoare.

Este vorba despre intervenția DR-33 – Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună (PS-PAC) 2023-2027, prin care se urmărește îmbunătățirea poziției fermierului în lanțul valoric.

Intervenția DR-33 presupune un sprijin nerambursabil de maximum 100.000 de euro pe an acordat grupurilor de producători din sectorul agricol și pomicol, menit să contribuie la: „rezolvarea nevoilor privind creșterea cooperării pe lanțul alimentar cu efecte pozitive în dezvoltarea exploatațiilor și a accesului pe piața a produselor agricole prin intermediul formelor asociative; susținerea înființării și funcționării grupurilor de producători în vederea valorificării produselor membrilor, degrevând astfel producătorul de sarcina vânzării producției, ceea ce contribuie direct la o mai bună integrare a producătorilor agroalimentari pe piață, dar și la nivelul lanțurilor scurte de aprovizionare; stimularea înființării grupurilor de producători, în vederea orientării lor către performanță, ceea va conduce la obținerea unor produse mai competitive, aspect care va îmbunătăți poziția fermierilor, în special a celor care dețin exploatații de mici dimensiuni, în lanțul valoric”.

Mai multe detalii despre condițiile pe care trebuie să le îndepliniți pentru a beneficia de acest sprijin nerambursabil, precum și despre criteriile de selecție, documentele justificative ori cheltuielile eligibile puteți afla accesând varianta consultativă a Ghidului solicitantului aferent intervenției DR-33, pusă, luni, în dezbatere publică pe site-ul AFIR la linkul: https://stportalafirprod.blob.core.windows.net/media/media/ppcht1xl/gs_dr-33_draft.pdf

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Bună seara.Eu am un hectar și jumătate de teren și vreau să plantez nuci și bineînțeles și ceva pomi fructiferi, asta la toamnă, acum pune un văr de-al meu porumb.Ce mă învățați să fac să obțin fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole