19 septembrie 2021 - 20:47

Un nou fungicid bio dedicat culturilor horticole, lansat de Syngenta

ORONDISTM Ultra Pack și TAEGRO®, noile soluții de fungicid bio Syngenta lansate în cadrul Forumului pentru Viticultură – “Arta de a fi viticultor”

 

Forumul pentru Viticultură ediția 2021, organizat de Syngenta a fost transmis săptămâna trecută, online, pe canalele de social media Syngenta. La eveniment, gazdele au fost Andreea Caimac, director de marketing culturi horticole România și Moldova și Iulian Zafiu, director vânzari culturi horticole România și Moldova, iar de la distanță, au fost alături Iulia Nicola, director marketing zona Mării Negre, Ștefan Dragoș, manager portofoliu fungicide, regiunea Europa, Africa și Orientul Mijlociu și Simon Arnsek, director marketing culturi horticole, Europa de Sud-Est. 

La deschiderea evenimentului, Iulia Nicola a prezentat contextul în care se desfășoară Forumul din acest  an și a reiterat nevoia de informare a viticultorilor cu privire la substanțele disponibile.”Cunoaștem cât de  important este să rămâneți informați cu privire la produsele de protecție a culturilor pe care le utilizați,  având în vedere produsele disponibile în piață, care sunt într-o permanentă schimbare. Este o bucurie  pentru noi ca în acest an să putem aduce pe piață 2 produse noi pentru combaterea principalelor boli ale  viței de vie: mana viței de vie, făinarea sau putregaiul cenușiu.

Aceste noutăți reprezintă subiectul întâlnirii  noastre digitale de astăzi”. Iulian Zafiu a prezentat situația referitoare la refacerea deficitului de apă în sol,  iar Andreea Caimac a vorbit despre disponibilitatea substanțelor active la îndemână pentru viticultori. „O  altă provocare pe care o cunoaștem este legată de obiectivele Pactului Verde European și direcția către  găsirea de soluții alternative care să reducă dependența față de tehnologiile clasice, iar acest lucru nu se  va putea realiza fară inovație.

Syngenta s-a angajat să investească la nivel global, în următorii ani, 2  miliarde de dolari pentru a accelera inovația, cu orientare către tehnologii care susțin o agricultură  sustenabilă”. 

Pentru introducerea ORONDIS™UltraPack, a fost invitat în calitate de vorbitor, Simon Arnsek. Simon a  vorbit despre noua soluție Syngenta: „ORONDIS™UltraPack este un pachet complet nou pentru protecția  viței de vie împotriva manei, care schimbă regulile jocului în controlul acestei boli. Cu tehnologia sa unică,  permite o protecție de succes împotriva acestui agent patogen, chiar și în condiții meteorologice extreme  și devine un element fundamental al strategiei de protecție împotriva manei în întreaga lume

ORONDIS® Ultra Pack completează strategia Syngenta de protecție, iar acesta a fost gândit pentru 5  hectare de viță de vie și conține două fungicide cu mod de acțiune diferit, împotriva manei: 1L ORONDIS®,  FRAC 49 (oxatiapiprolin 100 g/l) și 3L PERGADO® SC, FRAC 40 (mandipropamid 250g/l). Acţiunea  puternică și persistentă a pachetului asigură un nivel înalt de eficiență în combaterea manei” a continuat  Simon. 

Întrucât multe podgorii își îndreaptă tot mai mult atenția către agricultura ecologică, Syngenta a lansat în  cadrul Forumului din acest an și noul fugicid TAEGRO®. „TAEGRO® este noul fungicid biologic, de origine  naturală, având la bază o tulpină de Bacillus amyloliquefaciens. Cu un spectru larg de acțiune, TAEGRO® este indicat pentru protejarea viței de vie și a culturilor de legume de Botrytis, fainare, mană și Sclerotinia, util și recomandat atât în cadrul programelor management integrat al bolilor, cât și în agricultura ecologică. 

Aplicarea acestuia se realizează foliar, ca tratament exclusiv preventiv, intervenind la fiecare aproximativ  7 zile la vița de vie, salată verde și la fiecare 3-5 zile la culturile în spații protejate. Recomandăm TAEGRO® în programele de management integrat al bolilor, cât și în agricultura ecologică și poate fi utilizat în  amestec cu insecticide și fungicide, inclusiv cupru și sulf”, a menționat Ștefan. 

Syngenta a fost și rămâne un partener de încredere, mereu #aproapedefermieri care își propune să vină  în întâmpinarea cerințelor și nevoilor tuturor agricultorilor din toată țara cu un portofoliu performant de  semințe, produse pentru protecția culturilor, consiliere personalizată dar și cu soluții inovatoare care să ofere sprijin industriei agro-alimentare. Syngenta a lansat platforma de e-commece „TOȚI PENTRU VIN” 

care vine să susțină angajamentele de sustenabilitate lansate la începutul lunii iulie 2020 de către  Syngenta, prin formarea parteneriatelor și sprijinirea lanțurilor de aprovizionare. Astfel de proiecte și  parteneriate au un impact pozitiv asupra întregului sector agro-alimentar, aducând beneficii atât  viticultorilor cât și consumatorilor. 

Despre Syngenta 

Syngenta este una dintre companiile globale de vârf din agricultură, formată din Syngenta Crop Protection și Syngenta Seeds. Ambiția noastră este să ajutăm la hrănirea în siguranță a populației globale, purtând în același timp  de grijă planetei. Avem ca obiectiv îmbunătățirea calității, siguranței și sustenabilității agriculturii prin știință de vârf și  soluții inovative de protecția culturilor. Tehnologiile noastre îi ajută pe milioanele de fermieri din lume să utilizeze mai  rațional resursele agricole limitate. Syngenta Crop Protection și Syngenta Seeds sunt parte a Syngenta Group cu  peste 49,000 de angajați, în mai mult de 100 de țări, care lucrează împreună pentru a transforma modul în care se  face agricultură.

Prin parteneriate, colaborare și The Good Growth Plan, ne-am angajat să accelerăm inovația pentru  fermieri și natură, să depunem toate eforturile spre reducerea intensității de carbon în agricultură, să susținem  operatorii care lucrează în agricultură să rămână în siguranță și sănătoși și să colaborăm, prin parteneriate, pentru  a avea un impact pozitiv asupra agriculturii, naturii și societății. Pentru a afla mai multe informații, puteți accesa  www.syngenta.com și www.goodgrowthplan.com

Avertisment referitor la declarațiile previzionale 

Acest document conține o serie de informații cu privire la viitor, ce pot fi recunoscute prin folosirea verbelor la modul  viitor sau condițional sau prin termeni ce implică o proiecție în viitor. Asemenea declarații p ot fi obiectul unor riscuri  şi incertitudini ce pot face ca rezultatele reale să difere esențial de cele prezentate în acest document.

Pentru mai  multe informații referitoare la aceste riscuri şi incertitudini, precum şi la altele, vă invităm să consultați formularul  oferit publicului de Securities and Exchange Commission din SUA. Syngenta nu îşi asumă nicio obligație în a  actualiza declarațiile cu caracter previzional pentru a reflecta rezultate existente, ipoteze modificate sau alți factori.  Acest document nu constituie sau nu face parte din nicio ofertă sau invitație de vânzare sau emitere, din nicio  solicitare a unei oferte de achiziționare sau abonare la acțiuni ordinare ale Syngenta AG sau Syngenta ADS si nici  nu stă la baza sau nu este legat de niciun contract în acest scop.