20 mai 2022 - 01:14

Nou focar PPA in Galati! Decizie ferma a autoritatilor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat Planul de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere ca urmare a apariţiei unui focar de pestă porcină africană în două gospodării de la marginea localităţii Griviţa, au informat, luni, reprezentanţii Prefecturii Galaţi, transmite AGERPRES.

Potrivit sursei citate, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în probele de sânge şi în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău. العاب كازينو اون لاين مجانا Imediat ce s-a primit confirmarea, a fost convocat CJSU. بطولة امم اوروبا 2024

„Astfel, s-a decis eutanasierea preventivă a celor 474 de porci aflaţi în cele 174 de gospodării, distrugerea cadavrelor şi ecarisarea teritoriului, precum şi aplicarea măsurilor de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. Pentru lichidarea rapidă a focarului, membrii comisiei de evaluare au fost convocaţi în data de 6 ianuarie, ora 8,30, la sediul Primăriei comunei Griviţa. În această zonă, deplasarea şi transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepţia cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară; niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploataţie fără autorizare; animalele sunt supuse catagrafierii şi supravegherii clinice de către medicii veterinari”, se precizează în informarea Prefecturii Galaţi.

Acesta este al doilea focar de pestă porcină descoperit de la începutul anului în judeţul Galaţi, după cel dintr-o gospodărie de la marginea comunei Schela, unde pe 2 ianuarie au fost eutanasiaţi trei porci. كيف تلعب الدومينو

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.