Atenție la lebede! Nou focar de gripă aviară în România!

Nou focar de gripă aviară, în România. Cazurile au fost confirmate la lebedele de pe un lac din județul Neamț.

Institutul de Diagnostic pentru Sănătatea Animalelor a confirmat prezența virusului înalt patogen H5N1 la mai multe lebede găite moarte în localitatea Bâtca Doamnei din județul Neamț.

Zilele acestea au fost ridicate de pompieri cadavrele a opt păsări. Zona a fost dezinfectată și este monitorizată, iar păsările au fost arse. Se așteaptă rezultatele analizelor de laborator, pentru a se găsi cele mai eficiente soluţii pentru protejarea celorlalte păsări de pe lac.

Medicii spun că riscul pe care îl are omul în contact cu o pasăre bolnavă sau un cadavru de pasăre, este să se contamineze şi să facă fenomenele respiratorii care pot duce la complicaţii.

Acesta este cel  de-al doilea focar de gripă aviară descoperit anul acesta, după cel confirmat, în luna martie, la păsările dintr-o fermă cu 33 de mii de găini ouatoare, din localitatea Braniştea, judeţul Giurgiu.

Lacul Bâtca Doamnei este cunoscut și ca „Lacul Lebedelor”. Din păcate, la păsările de pe acest lac s-a constatat deseori existența virusului H1N1.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole