23 octombrie 2021 - 10:03

Nou caz de braconaj! Caprioare vii, ascunse in portbagajul masinii

Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat un bărbat care transporta într-un autoturism trei exemplare de căprior, braconate. În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 20:30, echipele din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, pe timpul unei misiuni, au oprit în localitatea Ungheni un autoturism de teren. În mașină se aflau două persoane, ambii cetățeni români.

Polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului o căprioară care avea trei plăgi prin împuşcare şi o armă de vânătoare, iar în bena acoperită a autovehiculului alte două căprioare vii, informează reporteris.ro.

În cadrul primelor verificări poliţiştii de frontieră au stabilit ca arma de vânătoare şi  vânatul aparţin pasagerului autovehiculului, un cetăţean român  în vârstă de 49 de ani. Având în vedere cele constatate, a fost luată măsura conducerii persoanei în cauză şi a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Iaşi. Cu ocazia cercetărilor efectuate,  bărbatul  a prezentat, ca justificare pentru braconarea celor trei exemplare de căprior, trei autorizaţii de vânătoare emise pe numele altor persoane.

 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „braconaj”, arma de vânătoare şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele trei exemplare de căprior în valoare de 28.500 lei au fost predate către AVPS Iaşi.